Skip to main content

Brabantse gezelligheid op donderdagavond

De openingsavond van Indoor Brabant-The Dutch Masters werd gekenmerkt door Brabantse gezelligheid. Dressuur- en springwedstrijden voor Brabantse ruiters en amazones vormden het programma in de Brabanthal op donderdagmiddag. Indoor Brabant-The Dutch Masters werd geopend met de Pas de Deux voor Brabantse dressuurstallen, die gewonnen werd door Arthur van Rooij en zijn dochter Evi. De tweede plaats ging naar de zusjes Meulendijk, Anne en Lotte. Anne maakt vrijdag haar debuut in de Wereldbekerkwalificatie.

De internationale Brabantse springruiters reden een estafettewedstrijd samen met hun stalruiters en leerlingen. Winnaar werd uiteindelijk, net als in 2016, Team VDL Groep met Leopold van Asten, Rob Heijligers en Ralph Slaats.

Tussen de twee rubrieken door verzorgden Anky van Grunsven en Madeleine Witte-Vrees met Charmeur een leerzame en onderhoudende clinic en Harrie Smolders werd gehuldigd als Ruiter van het Jaar 2017.

Het programma in de Peelhal stond in het teken van de para dressuur met enkele clinics van onder andere Demi Vermeulen, Nicole den Dulk, Frank Hosmar en Adelinde Cornelissen. Demi Vermeulen wist later ook de KNHS Para Dressuur Trophy te winnen met Ciska II.

De DVB Foundation Award uitgereikt aan Mariette Scheltens, bestuurslid en ‘duizendpoot’ bij de Prinses Màxima Manege voor aangepast paardrijden in Den Dolder.

7deafc7d f657 4104 a280 3336b9a9b465 DVB Foundation Award DENB18L86396LR
Clinic DENB18L86088LR