Skip to main content

Indoor Brabant 2010: indrukwekkend deelnemersveld

De internationale topspringruiters staan alweer te trappelen om naar Indoor Brabant (25-28 maart 2010) te komen. De inschrijvingen zijn binnen en wederom kan de organisatie een indrukwekkend deelnemersveld presenteren. Grote namen als de regerend Wereldkampioen Jos Lansink, Europees Kampioen Kevin Staut, meervoudig Wereldbekerwinnaar en winnaar van de wereldbekerwedstrijd van Indoor Brabant in 2008 Marcus Ehning, Jessica Kürten en Denis Lynch uit Ierland en Edwina Alexander uit Australië hebben zich definitief aangemeld. De Oostenrijkse legende Hugo Simon, de Duitse topruiters Ludger Beerbaum en Marco Kutscher, Steve Guerdat en Pius Schwizer uit Zwitserland die deel uitmaakten van het Zwitserse team dat goud won tijdens de Europese Kampioenschappen in Windsor in 2009, komen ook naar de Brabanthallen om nog de nodige punten te behalen voor de Wereldbeker.
Nederland is ook goed vertegenwoordigd met 14 ruiters. De gehele Nederlandse top is aanwezig om tegenstand te kunnen bieden aan het buitenlandse geweld. De complete deelnemerslijst is te vinden op www.indoorbrabant.eu/sport/deelnemers-csiw.

Vijf sterren

Indoor Brabant is het eerste Nederlandse indoor concours dat is toegetreden tot de elite van vijf sterren paardensportevenementen dankzij een zeer goed gevulde prijzenpot. De Wereldbeker finale dressuur heeft maar liefst 300.000 Zwitserse franken aan prijzengeld te bieden en de springruiters hebben in totaal 500.000 Zwitserse franken te verdelen. Voor de nationale rubrieken is € 8.000 beschikbaar en in de internationale dressuurrubrieken (niet Wereldbeker) wordt er gestreden om € 23.000. Het totale prijzengeld van Indoor Brabant 2010 komt hiermee op € 562,000. Van de acht internationale springrubrieken tellen er maar liefst zeven mee voor de FEI World Ranking List.

Deelnemers Zware Tour Dressuur

Inmiddels is bekend welke internationale dressuurruiters zich hebben gekwalificeerd voor de 25e FEI World Cup Dressage Final, presented by Ricoh. De finalisten zijn te vinden op de website van Indoor Brabant.
Naast de wereldbeker finale wordt er ook een Zware Tour verreden met een Grand Prix en Grand Prix Special. Anky van Grunsven zal hier aan de start verschijnen en het opnemen tegen onder andere Hans Peter Minderhout, Jeannette Haazen, Christa Laarakkers en Marlies van Baalen. Vanuit het buitenland starten Isabell Werth, Carola Koppelmann en Ellen Schulten-Baumer.