Skip to main content

Indoor Brabant presenteert top deelnemersveld

Het internationale paardensportevenement Indoor Brabant dat van 24 t/m 27 maart in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch wordt gehouden, kan wederom rekenen op een geweldig deelnemersveld. Zowel in de spring- als dressuurwedstrijden kan het publiek rekenen op topsport. Voor de springrubrieken hebben zich de volgende ruiters aangemeld: de nummer 1 van de wereld en Europees Kampioen Kevin Staut en Pénélope Leprevost uit Frankrijk, de Zweed Rolf-Göran Bengtsson, winnaar van de Wereldbekerkwalificatie van Indoor Brabant in 2010. Uit Ierland komt Denis Lynch en Abdullah Al Sharbatly uit Saudi Arabië zal voor het eerst, na het behalen van de zilveren medaille tijdens de Wereldruiterspelen 2010 in Kentucky, in Nederland aan de start gaan. Duitsland wordt o.a. vertegenwoordigd door Meredith Michaels-Beerbaum en Marcus Ehning. De Nederlandse top zal uiteraard ook aanwezig zijn om de nationale kleuren te verdedigen zoals o.a. Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder, Leon Thijssen, Harrie Smolders en Rabo Talent Maikel van der Vleuten.

Dressuur op hoog niveau

Ook bij de dresuur wordt een sterk deelnemersveld verwacht. Van de Nederlandse dressuurtop zullen Adelinde Cornelissen, Hans Peter Minderhoud en Edward Gal, die onlangs door Indoor Brabant werd uitgeroepen tot Ruiter van het Jaar 2010, aan de start verschijnen. Duitsland zal ook op volle sterkte naar de Brabanthallen reizen aangevoerd door Isabell Werth, Ulla Salzgeber en Ellen Langenhaneberg. Ook de Oostenrijkse topamazone Victoria Max-Theurer heeft toegezegd in Den Bosch te starten.

Gevarieerd programma

Hoogtepunten van Indoor Brabant zijn de Wereldbekerkwalificaties springen en dressuur. De Rolex FEI World Cup Springen, presented by Swiss Sense, wordt verreden op zondag 27 maart, aanvang 15.00 uur, en de Reem Acra FEI World Cup Dressage, presented by Ricoh, op zaterdag 26 maart om 13.30 uur.

Op donderdag zijn de nationale en para-equestrian dressuurruiters aan de beurt en het avondprogramma biedt een nationale en een internationale springrubriek. Op vrijdag kan het publiek genieten van een gevarieerd programma met internationale dressuur- en springrubrieken. Op zaterdag worden o.a. de dressuur Grand Prix Special, de Van Schijndel Indoor Derby en BMC Grand Prix (springen). Zondagochtend is gereserveerd voor de ponyruiters.

Prijzengeld

Indoor Brabant biedt een flink bedrag aan prijzengeld. In de internationale springrubrieken strijden de ruiters om een totaal prijzengeld van maar liefst 500.000 Zwitserse franken en de internationale dressuurruiters kunnen onderling € 108.000 verdelen. De deelnemers aan de nationale rubrieken kunnen in totaal € 5550 winnen.