Skip to main content

Internationale springtop naar Indoor Brabant

Het internationale paardensportevenement Indoor Brabant, dat donderdag 24 maart van start gaat, presenteert een top deelnemersveld in de springrubrieken. De beste 10 Europese springruiters van de Rolex World Ranking List zullen aantreden in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

De Duitsers komen met hun sterkste team. Marcus Ehning, winnaar van de kwalificatie in Zürich in januari en winnaar van de Wereldbeker finales in 2003 (Las Vegas), 2006 (Kuala Lumpur) en 2010 (Geneve). Ehning won al eerder, in 2008, een kwalificatie van Indoor Brabant. Ludger Beerbaum is ook weer van de partij. Hij voelt zich thuis in ’s-Hertogenbosch, hij won de kwalificatie van Indoor Brabant al driemaal (1998, 2002, 2004). Tijdens de Wereldbeker finale in Geneve in 2010 eindigde hij op een tweede plaats en in 1993 hij won de finale in Gothenburg. Meredith Michaels-Beerbaum wist de kwalificatie van Indoor Brabant totnutoe tweemaal te winnen: in 2005 en 2006. Zij is ook één van de drie ruiters (Hugo Simon en Rodrigo Pessoa) die driemaal een finale wist te winnen: in 2005 (Las Vegas), 2008 Gothenburg) en 2009 (Las Vegas). In dit wereldbekerseizoen won zij de kwalificatiewedstrijd in Lyon.

Frankrijk stuurt Kevin Staut, die momenteel de Rolex World Ranking List aanvoert en in 2009 Europees Kampioen werd. Staut won in dit Wereldbekerseizoen de kwalificatie van Geneve. Het team wordt aangevuld met de amazone Pénélope Leprevost, de veteraan en ‘still going strong’ Michel Robert (winnaar kwalificatie in Vigo in februari) en Simon Delestre, die de laatste maanden ook zeer succesvol is in de Wereldbekerkwalificaties.

De winnaar van de kwalificatie van vorig jaar, Rolf-Göran Bengtsson en Malin Baryard-Johnsson zullen de Zweedse kleuren verdedigen. Belgie stuurt de „Nederbelg“ Jos Lansink, de enige Nederlander die ooit een Wereldbeker Finale won (1994, ’s-Hertogenbosch). Ierland is ook goed vertegenwoordigd met Billy Twomey, Denis Lynch en Jessica Kürten.

Nederland zal worden vertegenwoordigd worden door maar liefst 14 combinaties waaronder Jeroen Dubbeldam, winnaar van de kwalificatie in Verona in november 2010 en Rabo Talent Maikel van der Vleuten.