Skip to main content

Indoor Brabant en het Liliane Fonds

logo-lilianefonds-liggendVan 20 tot en met 23 maart vindt wederom Indoor Brabant plaats. Liefhebbers kunnen die dagen internationale topruiters en hun paarden bewonderen, in de Brabanthallen in Den Bosch. Tijdens deze 47e editie is er speciale aandacht voor ons werk en ondersteunt Indoor Brabant daarmee het Liliane Fonds. Zo wordt er met een loterij geld ingezameld voor een project van het Liliane Fonds in Bolivia, waarbij met inzet van paarden therapie wordt gegeven aan kinderen met een handicap.


meisje-op-paardWat houdt het project in?
ACAI, strategisch partner van het Liliane Fonds in Bolivia, wil therapie met paarden mogelijk maken voor kinderen met een handicap. Deze 'hippotherapie' zal worden ingezet als aanvulling op fysio- en ergotherapie, en biedt ontspanning voor kinderen met spasmen en spierverkrampingen. Hippotherapie is een uitkomst op het platteland, waar andere therapievormen vaak minder beschikbaar zijn. Bovendien zijn paarden alom aanwezig in Latijns-Amerika en zijn mensen daar gewend met paarden om te gaan. Ouders zullen instructie op maat krijgen, om de therapie op termijn over te kunnen nemen.


MarliHommelLoterij met mooie prijzen
Bij een loterij horen prijzen. De hoofdprijs van de Liliane Fonds loterij is een schilderij van Marli Hommel. Deze Nederlandse kunstenares staat bekend om haar schilderijen met paarden als inspiratiebron. Tijdens Indoor Brabant kunt u loten kopen in de stand van het Liliane Fonds en Marli Hommel. Naast de hoofdprijs zijn er verschillende andere mooie prijzen ter beschikking gesteld door sponsoren.

Bovendien strijden springruiters om de speciale (gesponsorde) Liliane Fonds prijs, in de categorie Springen Internationaal. Die prijs wordt op zondag 23 maart uitgereikt door Erica Terpstra. Zij doet ook de trekking van de hoofdprijs van de loterij. Alle winnende loten zullen op de website van het Liliane Fonds bekend gemaakt worden.