Skip to main content

Indoor Brabant komende drie jaar zeker van World Cup Dressage kwalificatie

’s-Hertogenbosch – Het internationale hippisch topevenement Indoor Brabant (20-23 maart 2014) is de komende drie jaar verzekerd van een kwalificatiewedstrijd voor de Reem Acra FEI World Cup Dressage. Dit bericht ontving de organisatie afgelopen maandag van de internationale hippische sportbond, de FEI. Daarnaast heeft Indoor Brabant zich kandidaat gesteld om de Finale te organiseren in 2017.

In totaal hebben zich 4 kandidaten aangemeld voor de Wereldbeker Finales. Hong Kong heeft geopteerd voor de organisatie van de FEI World Cup Jumping Final en Londen en Omaha, Nebraska, USA, hebben zich kanditaat gesteld voor het organiseren van zowel de FEI World Cup Jumping Final als de Reem Acra FEI World Cup Dressage Final.

De beslissing over waar de Finales zullen worden gehouden valt in juni 2014 tijdens de FEI Bureau Meeting.

Indoor Brabant heeft vanaf het begin in 1986 deel uitgemaakt van de Wereldbeker Dressuur en ook de eerste Finale vond plaats tijdens Indoor Brabant. In totaal is de Finale van de Wereldbeker Dressuur negen maal verreden tijdens Indoor Brabant. Tijdens deze Finales zag het publiek Anky van Grunsven er maar liefst drie winnen en Adelinde Cornelissen zette de tribunes in 2012 op zijn kop met haar Jerich Parzival.

De kwalificatie van 2014 wordt traditiegetrouw op de zaterdagmiddag (22 maart) verreden en is de laatste mogelijkheid voor de ruiters en amazones om punten bij elkaar te rijden voor de Finale die gehouden wordt in Lyon, Frankrijk, van 16 t/m 21 april 2014.

Kaartverkoop Indoor Brabant 2014 gestart

Vanaf deze week is het mogelijk om kaarten te reserveren voor Indoor Brabant 2014. Je kunt je eigen zitplaats uitkiezen en kinderen onder de 17 jaar krijgen een flinke korting.
Bestellen kan hier: http://www.indoorbrabant.com/kaarten/