Skip to main content

Donderdag: Fokkerijdag

Donderdag: Fokkerijdag
Nieuw bij het internationale topevenement Indoor Brabant is de fokkerijdag op de donderdag 12 maart. De beste jonge goedgekeurde spring- en dressuurhengsten uit binnen- en buitenland zullen dan te zien zijn in verschillende wedstrijden in diverse leeftijdscategoriën.

De organisatie wil de fokkerij een plaats geven bij Indoor Brabant. Sport directeur Frank Kemperman: “De fokkerij en de sport horen tenslotte bij elkaar. Vroeger was er tijdens Indoor Brabant op de vrijdagmorgen een regionale hengstenkeuring en waren de tribunes in de Brabanthal gewoon te klein voor het publiek dat in grote getale naar ’s-Hertogenbosch kwamen.” Indoor Brabant wil deze traditie weer in eer herstellen. “We hopen dan ook dat de vele topruiters die al bij Indoor Brabant aan de start zullen verschijnen hun goedgekeurde hengsten ook meenemen. Een van de topruiters, Ludger Beerbaum uit Duitsland, heeft de organisatie laten weten dat hij het een geweldig initiatief vindt.”

Goedgekeurde hengsten in de leeftijd van 5 tot en met 7 jaar van alle stamboeken kunnen deelnemen aan deze wedstrijden. Oudere hengsten worden vaak al uitgebracht op internationaal niveau en de beste zijn natuurlijk al aanwezig in de Brabanthallen.

Het volledige programma vindt u hier.