Skip to main content

Edward Gal wint met overmacht

Edward Gal wint met overmacht
Een oefenrondje’, zo bestempelde Edward Gal het imponerende optreden van hem en Glock’s Zonik (foto) in de internationale openingsrubriek van Indoor Brabant. Het duo won met overmacht de hengstenrubriek op Prix St. George-niveau met 78,29%. De nog maar zevenjarige Deense zoon van de KWPN’er Blue Hors Zack toonde zich in de Brabanthallen een ruwe diamant.

Eentje die vakkundig geslepen wordt door de dressuurmeester op zijn rug. Met veel expressie, veer en afdruk danste de zwarte eyecatcher, die over drie uitstekende gangen beschikt, door de baan. Rondom deze piste liet Zonik ook al zijn potentie voor het hoogste werk zien. Gal toverde een paar expressieve passen passage uit de dressuurhoed. ‘En hij kan ook al een dribbeltje maken’, aldus de ruiter, daarbij refererend aan de beginfase van de piaffe.

Gal, ondertussen al veel gewend, was na afloop duidelijk enthousiast over het vertoonde. ‘Hij voelde super aan. Het leek er echt op. Hij heeft veel kwaliteit, is mooi en beschikt over een super instelling. Kijk hoe relaxed hij hier nu staat na afloop. Dit kan er weer eentje worden!’

Eva Möller en de KWPN gekeurde Bordeaux (v. United) finishten met 71.18% op de tweede plaats. De oud-KWPN keuringskampioen zette een steady verrichting neer, met als bemerking dat hij nog meer tot dragen mag komen. Madeleine Witte-Vrees en Charmeur (v. Florencio) eindigden als derde. Charmeur toonde duidelijk zijn potentie, maar liet ook zien nog moeite te hebben om alle aandacht bij zijn amazone te houden. Ondanks wat haperingen in de proef overheersten de expressie, afdruk en de fijne basisgangen. De score van 71,01% was goed voor de derde plek. Jeroen Devroe (België) en Aaron (v. Florencio) volgden op de vierde plaats (70.35%). Patrick van der Meer en President’s Chagall D&R (v. Jazz) maakten met 67.23% de top vijf compleet.

(bron: De Hoefslag)