Skip to main content

Ook Brabanthallen Prijs voor Gal

Ook Brabanthallen Prijs voor Gal
De strijd in de Brabanthallen Prijs, de CDI4* Kür van Indoor Brabant was vanmiddag ongekend spannend. Gisteren ging de winst in de Grand Prix nog overtuigend naar Edward Gal en Voice (v. De Niro), maar door fouten in de wisselseries, bleek de overwinning vandaag voor dit duo niet bepaald vanzelfsprekend.

Slechts één jurylid -Francis Verbeek- plaatste Gal en Voice op 1 en onder aan de streep rolde eveneens dit resultaat eruit. Partner Hans Peter Minderhoud (Glock’s Johnson TN)had kort daarvoor nog een nagenoeg foutloze verrichting neergezet en was niet misplaatst geweest als winnaar. Toch bleek de 78.85% genoeg voor Edward en zijn twaalfjarige KWPN gekeurde hengst. Minderhoud en Johnson (v. Jazz) volgden met slechts twee tienden verschil (78.65%) op de tweede plaats.

Gal erkende na afloop ook wel verrast te zijn door deze uitslag, zeker na drie mislukte wisselseries. ‘Ik voelde de fout in de tweeërs niet aankomen. In de eners rommelde hij even en toen ik hem wilde corrigeren, ging ook dit fout. Ik dacht, ik doe de eners opnieuw op de reservelijn, want die tellen dubbel, maar ook dat lukte niet. Wel ging de rest van de proef heel goed. Hoogtepunten waren voor mij de passage/piaffe-serie, de appuyementen zowel in draf als galop en de pirouettes. En ook dat telt allemaal dubbel, dus dan gaat het hard.

Minderhoud restte niet meer dan opnieuw zijn partner te feliciteren met een nieuwe zege. ‘Ach ja wat moet ik ermee? Ik ben vooral hartstikke blij met Johnny. Hij heeft gewoon plezier in zo’n Kür. Als de muziek aangaat, merk je dat meteen. Dat is bijzonder mooi om te ervaren. Ik heb bewust ervoor gekozen om onze oude Kür te rijden. De Kür die ik tijdens het WK reed is aardig pittig en aangezien hij sinds Normandië geen wedstrijd meer heeft gelopen, leek het me slimmer om met de oude te beginnen.’
Een sprankelende derde was de Belgische Fanny Verliefden. Zij vormde de verrassing van de viersterren neventour met haar Annarico (v. Lord Loxley). De merrie viel op door haar veer en afdruk en toonde een sterke draftour. Een score van 78.37% en een internationaal topresultaat waren voor hen de beloning. ‘Dit was pas onze derde internationale Grand Prix-wedstrijd en de zesde in totaal’, aldus de Waalse. ‘Ik ben dus heel trots op haar. Ze is nog wat groen, maar heeft heel veel talent!’

(Bron: De Hoefslag)