Audi Prijs voor Olivier Philippaerts

Audi Prijs voor Olivier Philippaerts
In een afgeladen Brabanthal moest het snel voor de winst in de barrage van de Audi Prijs en dat gebeurde ook. Al vroeg in het barrageveld zette Olivier Philippaerts een tijd neer waar de rest zich op stukbeet. De nog altijd jonge Belg draaide extreem kort en hield onderweg volle snelheid met H&M Legend of Love (v. Landzauber).

De slechts negenjarige merrie hield ook nog eens al het hout in de lepels en liet afklokken op een messcherpe tijd van 35,10 seconden. Nummer één van de wereld Scott Brash ondernam een prima poging met de eveneens negenjarige crack Hello Forever (v. For Pleasure), maar moest toch het hoofd buigen voor het Belgische barragegeweld. Dit kreeg een vervolg in de rit van Pieter Devos en Dream of India Greenfield (v. Gem of India). Hij trok alle registers open, maar kwam twee tienden van een seconde tekort aan de streep. De in België werkzame Marlon Modolo Zanotelli bracht opnieuw het publiek naar het puntje van de stoel. Gisteren won hij nog met Zerlin (v. Berlin), maar de KWPN-aangewezen hengst ging op volle snelheid iets te royaal door de wendingen en eindigde op 35,37 seconden als derde. Het was één plek lager dan het resultaat van Zerlin in 2014 in dezelfde rubriek, maar met Jos Lansink in het zadel.

De Nederlanders kwamen vanavond tekort in dit geweld. Een imponerende rit was er van Gerco Schröder met een zeer overtuigend springende Glock’s Zarana. De met indrukwekkende manieren springende Karandasj-zoon eindigde met Schröder als zesde. Een opsteker was er ook voor het Springpaardenfonds Nederland. Niet alleen SFN Zenith N.O.P. bleef foutloos met Jeroen Dubbeldam, ook Aquila SFN (v. Ovidius) kwam met Wout-Jan van der Schans in de barrage. Eensgezind sprongen beide SFN-troeven in de finale de voorste paal op de een na laatste hindernis naar beneden.

(bron: De Hoefslag)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
ticketpartner: logo sponsor eventim