Deusser wint Rolex Grand Prix

Deusser wint Rolex Grand Prix
Niemand minder dan wereldbekerwinnaars Daniel Deusser (Duitsland) en Cornet D’Amour (v. Cornet Obolensky) grepen vanmiddag de winst in de vijfsterren Rolex Grote Prijs van ‘s-Hertogenbosch. Een ongekend aantal deelnemers voltooiden vanmiddag foutloos het basisparcours van de 1.60m opgave.

Maar liefst zestien combinaties leken bijna fluitend over de, toch niet eenvoudige opgave van parcoursbouwer Louis Konickx te vliegen. Onder hen bevonden zich drie Nederlandse combinaties: Leopold van Asten (VDL Groep Zidane), Gerco Schröder (Glock’s Cognac Champblanc) en Maikel van der Vleuten (VDL Groep Verdi TN N.O.P).  Schröder en zijn safe springende Clearway-nazaat bleven wederom foutloos in deze barrage, maar kwamen met 39.24 seconden niet in de buurt van de snelste tijd. Voor hen was er een achtste plaats. Regerend Nederlands kampioen Van der Vleuten liet zijn Verdi (v. Quidam de Revel) voluit gaan, maar kwam niet goed uit op de laatste sprong, wat hen uiteindelijk vier strafpunten en de tiende plek opleverde. Leopold van Asten en Zidane (v. Heartbreaker) kregen eveneens een springfout voor de kiezen en bleven hiermee steken op de twaalfde plaats.

Uiteindelijk waren het laatste starters Daniel Deusser en de schimmelruin Cornet D’Amour die een toptijd van 33.69 seconden noteerden. Daarmee verslonden zij de tijd van Michael Whitaker en de KWPN gefokte Viking (v. Jacomar), die met 34.97 seconden geruime tijd aan de leiding gingen. Scott Brash en Hello Sanctos (v. Quasimodo van de Molendreef), nog altijd de nummers één op de wereldranglijst, volgden op de derde plaats, voor Christian Ahlmann en Codex One (v. Contendro I). Luciana Diniz (Portugal) en Winningmood (v. Darco) waren goed voor de vijfde plaats. Ook 2014 winnaar Kevin Staut mocht zich melden voor de finale. Zijn elfjarige Qurack de Falaise HDC (v. Jarnac SF) maakte echter twee springfouten, waardoor een hoge klassering verder uitbleef.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
ticketpartner: logo sponsor eventim