Skip to main content

Donderdag in teken van dressuur, eventing en springen

Donderdag in teken van dressuur, eventing en springen
De donderdagavond (10 maart) van Indoor Brabant heeft voor elke paardensport liefhebber wat wils. Fans van dressuur, eventing en springen kunnen hun hart ophalen tijdens het gevarieerde programma van die avond.

De dressuurruiters openen het programma (19.00 uur) met een wedstrijd voor Viertallen. De viertallen hebben zich gekwalificeerd voor deze wedstrijd tijdens de regionale selectie. Eind februari zal bekend zijn welke viertallen naar Den Bosch zullen afreizen.

Na de dressuur komen de eventing ruiters rond 20.30 uur in de ring. Zij zullen een parcours rijden met normale hindernissen en enkele natuurlijke hindernissen die zowel in de Brabanthal als in de paddock zullen worden geplaatst. Zoals ook de Indoor Derby al jaren wordt gebouwd op zaterdagavond. Het is weliswaar geen officiële wedstrijd maar dat zal de spanning er niet minder om maken. De wedstrijd wordt gecoördineert door bondscoach eventing, Martin Lips. Enkele bekende eventing ruiters hebben reeds toegezegd om de strijd op donderdagavond aan te gaan. Voor Nederland zijn dat onder meer Merel Blom, Elaine Pen, Alice Naber-Lozeman, Tim Lips, Theo van de Vendel, Jan van Beek, Rabo Talenten Nienke van Roekel en Jordy Wilken. Uit België Karin Donckers en Joris van Springel en François Pons uit Frankrijk.

De springruiters sluiten deze leuke avond (21.30 uur) met een relay showrubriek met 3 ruiters. Bekende internationale ruiters zullen deelnemen met hun leerlingen en/of stalruiters. Iedere ruiter rijdt zijn parcours en bij landing na de laaste hindernis mag de volgende ruiter de 1e hindernis springen. De FEI ruiter start als laatste van het team. De hoogte van de hindernissen ligt tussen de 1.25 en 1.35 meter. Leopold van Asten heeft reeds toegezegd om aan de start te verschijnen aan deze leuke en spannende wedstrijd.

Foto: Winnaars van de Viertallen in 2015: Girls with a Mission uit Oirschot.