Skip to main content

Groots genieten tijdens 50-jarig jubileum

Indoor Brabant wordt dit jaar (9-12 maart) voor de 50ste maal georganiseerd en dit zal groots worden gevierd. Gedurende vier dagen kan het publiek niet alleen genieten van topsport in de Brabanthal, maar ook van alle feestelijkheden die worden georganiseerd in het kader van het 50-jarig jubileum. De regionale en nationale ruiters krijgen uiteraard ook ruim baan in de Peelhal.

De Brabanthal staat donderdagavond geheel in het teken van het jubileum met een avondvullend programma. De sterren van toen en nu zullen hiervan deel uitmaken en een bekende zanger zal een optreden verzorgen. De avond start met de indoor eventing wedstrijd, die vorig jaar voor het eerst in de Brabanthallen werd gehouden. Een gedetailleerd programma van deze feestelijk avond en andere gerelateerde evenementen zal binnenkort bekend worden gemaakt. In de Peelhal kan het publiek genieten van para clinics en de Para Dressage Trophy. Tijdens deze avond wordt ook de DVB Foundation Award (bedoeld voor personen of instanties die zich hebben ingezet om de para dressuur sport naar een hoger plan te tillen) uitgereikt.

Vrijdag begint met de FEI World Cup Dressage in de Brabanthal. De beste internationale dressuurruiters zullen dan het eerste onderdeel, de Grand Prix, rijden. De rest van de dag is de piste voor de springruiters met als hoogtepunt de VDL Groep Prijs om 21.15 uur. In de Peelhal kan het publiek genieten van internationale dressuurwedstrijden, Prix St. Georges en de Grand Prix voor U25 en Young Riders en de avond wordt afgesloten door de Kür voor Viertallen.

Op zaterdag kunnen de dressuurfans hun hart ophalen met drie internationale dressuurrubrieken in de Brabanthal. Vanaf 14.30 uur komen de cracks in de ring voor de FEI World Cup Dressage Grand Prix Freestyle. Vorig jaar mocht Hans Peter Minderhoud met Glock’s Flirt de eerste prijs in ontvangst nemen en hij zal er zeker alles aan doen om ook dit jaar weer vooraan te staan. Diederik van Silfhout (Arlando N.O.P.) eindigde op de tweede plaats. De avond begint met de spectaculaire Van Schijndel Bouwgroep Indoor Derby. De Zwitser Romain Duguet wist in 2016 met een supersnelle rit deze rubriek te winnen met Cacharel. Het programma wordt afgesloten met de Audi Prijs, die vorig jaar na een barrage met 10 combinaties, in het voordeel van Olivier Philippaerts met H&M Legend of Love werd beslist. De Peelhal staat die dag bol van het ‘pony-geweld’ met spring- en dressuurwedstrijden.

Topsport staat centraal op zondag met de Rolex Grand Prix waar in totaal € 375.000 aan prijzengeld ter schikking is. Vorig jaar zag het publiek de Duitse ruiter Marcus Ehning met Cornado NRW als de gelukkig winnaar en mocht hij € 123.750 mee naar huis nemen.

Het volledige programma van Indoor Brabant.