Rolex Grand Slam is begonnen voor Farrington

Kent Farrington won de Rolex Grand Prix van het CHI Genève 2017. In de laatste wedstrijd van de Rolex Grand Slam of Show Jumping van dit jaar sprong de Amerikaan op zondagmiddag naar de overwinning in een uitverkocht Palexpo en vierde zo zijn eerste ‘major’ overwinning van zijn carrière.

“Ik probeer al jaren te winnen en ik zat er een paar keer dichtbij. Ik ben ontzettend blij dat het me hier in Genève nu gelukt is. Mijn paard sprong geweldig, het publiek ongelofelijk, heel sportief. Dit is een schitterend manier om het jaar af te sluiten,” zei de nummer 1 van de wereld, die de 11-jarige merrie Gazelle voor de Rolex Grand Prix had gezadeld.

De 36-jarige kan nu de ultieme uitdaging aangaan, de Rolex Grand Slam of Show Jumping: de ruiter die drie ‘majors’ op rij weet te winnen zal de geschiedenis ingaan als een Grand Slam kampioen en verdient een bonus van één miljoen euro. “Dat is een flinke uitdaging en ik ga zeker mijn best doen,” beloofde Kent Farrington.

De reis gaat voor hem verder in maart bij The Dutch Masters – Indoor Brabant waar hij zal proberen om zijn tweede ‘major’ op rij te winnen. Als hij dan ook wint zou hij in juli bij het CHIO Aken 2018 in Duitsland de Grand Slam titel kunnen winnen.

Philipp Weishaupt was ook van de partij in Genève als een mogelijke kanshebber om de Grand Slam te winnen. Helaas lukte het de Duitse springruiter niet om met Asathir de barrage van de Rolex Grand Prix te halen.

The Dutch Masters is de volgende ‘major’ van de Rolex Grand Slam of Show Jumping, en wordt gehouden van 8 t/m 11 maart 2018.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
ticketpartner: logo sponsor eventim