Skip to main content

Uitgebreid nationaal programma en Para dressuur

Indoor Brabant biedt, naast de internationale wedstrijden, ook een uitgebreid wedstrijdprogramma voor de nationale ruiters en para dressuur. Tijdens vier dagen, van donderdag 9 t/m zondag 12 maart, starten zowel paarden als pony’s in verschillende spring- en dressuurwedstrijden. De para dressuurruiters en –amazones rijden een Kür op Muziek. Alle deelnemers aan de nationale rubrieken hebben zich moeten kwalificeren via de regionale kampioenschappen (Noord-Brabant, Gelderland, Limburg en Zeeland).

Nationaal springen en dressuur
Voor de springruiters zijn er drie rubrieken voor de paarden, klasse M, Z en ZZ en drie voor de ponyruitertjes, Klasse ABC-L, DE-L en DE-M/Z/ZZ, deze laatste rubriek op zondagochtend wordt dit jaar voor het eerst gesponsord door Team Piet Raijmakers.
Vrijdagavond strijden de viertallen met elkaar in een Kür op Muziek. Zes viertallen zullen aantreden: Gelderse Boys, PPV Boxmeer, Bergakkerruiters, Team Square, FFWD Dressage en Glamour Girls Limburg die vorig jaar deze rubriek wisten te winnen. De zaterdagavond is gereserveerd voor de pony’s (D-Z2 Kür op Muziek) en paarden, Z2&ZZ-Licht Kür op Muziek. Deelnemers zijn hier o.a. de kersverse KNHS Indoor Kampioen ZZ Licht, Febe van Zwambagt met Emporio.
Op zondagmiddag worden de finales gereden van de KNHS-FNRS Springcompetitie (S40, S60 en S80).

Para dressuur
De donderdagavond in de Peelhal staat geheel in het teken van de Para Dressuur. De avond start met een drietal clinics. Alle clinics worden verzorgd door de Nederlandse medaille winnaars van de Paralympische Spelen in Rio waaronder natuurlijk de gouden medaille winnares Sanne Voets, die onlangs door Indoor Brabant werd uitgeroepen tot “Ruiter van het Jaar”.
19.00 uur    Rixt van der Horst & Dorien van der Lee: Teamwork, de basis voor succes
19.20 uur    Nicole den Dulk & Annemarie Hannen: Leren door te improviseren
19.40 uur    Sanne Voets & Emmelie Scholtens: De weg naar goud
Om 20.00 uur volgt de uitreiking van de DVB Foundation Award. Deze Award voor de dressuur aangepast sporten is een Jaarprijs voor iemand die het meest opvallend heeft bijgedragen aan deze tak van sport in de ruimste zin van het woord. Het laatste onderdeel is de Para Dressage Kür op Muziek om 20.15 uur.

Alle startlijsten zijn online te bekijken.