Negen ruiters uit top 10 melden zich voor Indoor Brabant – The Dutch Masters

Het deelnemersveld van Indoor Brabant – The Dutch Masters (8-11 maart) heeft er nog nooit zo goed uitgezien. Negen ruiters uit de top 10 van de wereld hebben hun deelname aan de Rolex Grand Slam van ‘s-Hertogenbosch reeds toegezegd.

Indoor Brabant – The Dutch Masters maakt dit jaar weer een flinke stap voorwaarts, nu het evenement deel uitmaakt van de Rolex Grand Slam. Het prijzengeld voor de internationale springrubrieken is gestegen naar meer dan een ongelofelijke 1 miljoen euro waarvan 800.000 euro gereserveerd is voor de Rolex Grand Prix op zondagmiddag. De accommodatie heeft ook een upgrade gekregen met de nieuwe centrale entreehal.

Het deelnemersveld wordt aangevoerd door de nummer 1 van de wereld, de 37-jarige Amerikaan Kent Farrington. Farrington won de Rolex Grand Prix in Genève en is daarmee zijn cyclus in de Rolex Grand Slam of Show Jumping begonnen. Met vier overwinningen op een rij (CHI Geneva, The Dutch Masters, CHIO Aken en CSIO Spruce Meadows Masters) kan hij een bonus winnen van maar liefst 2 miljoen euro. De Rolex ambassadeur uit Florida bereidt zich nu voor in Wellington bij het Winter Equestrian Festival. Een thuiswedstrijd voor hem, want hij heeft zijn eigen trainingsstal in Wellington. Hij reist in maart speciaal af naar ’s-Hertogenbosch met zijn toppaard, de 11-jarige merrie Gazelle.

Twee Brabanders in de top 10
Het is niet eerder gebeurd, maar het is een feit om trots op te zijn. Momenteel staan er twee Brabantse ruiters in de top 10: Harrie Smolders, de nummer 2 van de wereld, en Maikel van der Vleuten, die op een mooie 7e plaats staat. Ook zij zullen met hun beste paarden aanwezig zijn in de vernieuwde accommodatie van de Brabanthallen. Smolders had in 2017 een ongelofelijk sterk en succesvol wedstrijdseizoen en lijkt deze lijn in 2018 door te zetten, want gisteren won hij nog de Grote Prijs van Bordeaux met Emerald N.O.P..

Van de top 10 komen ook Rolex ambassadeurs Kevin Staut (4) uit Frankrijk, Eric Lamaze (9) uit Canada en de Zwitser Steve Guerdat (10) naar ’s-Hertogenbosch. Staut won onlangs nog de Rolex IJRC Top 10 Finale in Genève met Reveur de Hurtebise HDC. Guerdat is de enige ruiter in het lijstje die aan alle 15 Rolex Grand Slam evenementen heeft deel genomen. Dit wordt dus het 16e optreden voor de 35-jarige ruiter uit Zürich.

Europees Kampioen
Deze grote namen krijgen verder gezelschap van twee Zweedse ruiters, Peder Fredricson (5) en Henrik Von Eckermann (8). Fredericson werd vorig jaar Europees Kampioen in Gothenburg en in 2016 won hij de individuale zilveren medaille tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Italiaan Lorenzo de Luca , de nummer 6 van de wereld, maakt het lijstje compleet. De 30-jarige Lorenzo heeft zijn basis in België.

De nummer 3 van de wereld, McLain Ward is de enige van de top 10 die niet in de gelegenheid is om naar de Brabanthallen af te reizen wegens andere verplichtingen.

Drie dagen topsport in een top ambiance zijn gegarandeerd. Indoor Brabant – The Dutch Masters mag je niet missen!
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim