Werth oppermachtig in Wereldbeker

De Duitse topfavoriet Isabell Werth won zaterdagmiddag overtuigend de FEI World CupTM Dressage Freestyle Presented by Roelofsen Horse Trucks met haar 12-jarige Emilio 107. De amazone was heel erg tevreden en had een ‘90% gevoel’ gedurende haar Kür. “Hij blijft zich met elke wedstrijd verbeteren”. Isabell had ook niets dan lof voor het evenement “Voor mij is het het mooiste indoor evenement van de wereld. Alles is zo super geregeld, het publiek is geweldig en alles ziet er prachtig uit.”

Edward Gal eindigde met zijn Glock’s Zonik N.O.P. op een hele knappe tweede plaats en Madeleine Witte-Vrees kwam met Cennin direct achter Gal op plaats drie. Met deze resultaten hebben Edward Gal en Madeleine Witte-Vrees een startbewijs bemachtigd voor de Wereldbekerfinale in Parijs.

Edward Gal was blij met de progressie die zijn hengst iedere keer toont. “Ik heb Zonik niet in heel veel wedstrijden gestart. We zijn drie keer aan de start gekomen in een wereldbekerkwalificatie en iedere keer was Zonik weer beter. Ik ben echt heel blij met deze progressie. Er zijn best nog wat kleine dingen die beter kunnen, maar het is een jong paard en hij blijft me verbazen.”

Voor Madeleine Witte-Vrees is Indoor Brabant bijna een thuiswedstrijd en daarmee extra speciaal. “Ik heb in het losrijden wat kleine dingen veranderd, en nu wat korter gereden, dat heeft goed uitgepakt en ik ben heel blij met het resultaat. Nu gaan we op naar Parijs voor de finale.”

 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
ticketpartner: logo sponsor eventim