Henrik von Eckermann begint zijn Rolex Grand Slam cyclus bij The Dutch Masters

De Rolex Grand Prix van The Dutch Masters - Indoor Brabant heeft met Henrik von Eckermann een Zweedse winnaar gekregen. Met deze zege is de Rolex Grand Slam cyclus voor de 47-jarige nummer 6 van de wereldranglijst begonnen.

Van de 40 starters drongen vijf wereldtoppers door tot de barrage. Met een foutloze razendsnelle barrage trok Henrik von Eckermann met Toveks Mary Lou de winst naar zicht toe. Als tweede eindigde de huidige nummer één van de wereld de Zwitser Steve Guerdat met Albfuehren’s Bianca. Ook het derde geld ging naar Zweden. Europees Kampioen Peder Fredricson realiseerde dit resultaat met een Nederlands paard, H&M Christian K.
Het beste resultaat voor Nederland kwam in de Brabanthallen op naam van Maikel van der Vleuten en zijn Verdi TN die zesde werd.

De mooiste Nederlandse prestatie kwam misschien wel op naam van parcoursbouwer Louis Konickx. Met het fantastische deelnemersveld dat aan de start verscheen tijdens deze editie van The Dutch Masters wist Konickx dat hij iets bijzonders moest ontwerpen en dat deed hij. Het was hoog, technisch en ook de tijd speelde een belangrijke rol en kreeg het publiek op het puntje van haar stoel. Die tijd werd de Nederlandse toppers Maikel van der Vleuten met Verdi TN en Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero fataal. Beiden deden net iets te lang over het basisparcours en moesten één strafpunt voor tijdsoverschrijding accepteren. Een nog altijd hele knappe en lucratieve zesde en zevende plaats werd hun deel.

Net als bij de dressuur waren er ook nu in de afsluitende persconferentie niets dan lovende woorden van de ruiters over het concours en aan het adres van de organisatie.
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim