Skip to main content

Werth wint wereldbekerwedstrijd Amsterdam, Gal mooie derde plaats

Titelverdedigers Isabell Werth en Weihegold OLD wonnen tijdens Jumping Amsterdam de zesde wereldbekerkwalificatie van het seizoen. Nederlanders Edward Gal met GLOCK’s Zonik N.O.P. , Hans Peter Minderhoud met GLOCK’s Dream Boy N.O.P. en Emmelie Scholtens met Desperado N.O.P. presteerden heel goed en eindigden op respectievelijk de derde, zesde en achtste plaats. De Britse Charlotte Dujardin eindigde op een tweede plaats met Mount St. John Freestyle met slechts 0.775% verschil.

Edward Gal en zijn twaalfjarige hengst lieten nergens in de proef punten liggen. Met veel expressie in de uitgestrekte draf en mooie galopwissels betoverde het paar het publiek en kreeg een staande ovatie na het groeten. “Mijn gevoel was vandaag een stuk beter dan gister. Ik had met dit paard na het EK in Rotterdam geen wedstrijden meer gereden en dat gaf een extra moeilijkheidsgraad. In de galop hadden we gister wat fouten, maar dat was vandaag gelukkig anders. Zonik voelde veel beter aan vandaag en het was niet zo’n opgave om het er moeiteloos uit te laten zien.”

In de tussenstand gaat de Duitser Benjamin Werndl nog steeds aan de leiding. Minderhoud staat nu op een zesde plaats en Emmelie Scholtens deelt de 10e plaats met de Zweed Patrik Kittel. De dressuurruiters hebben nog drie kansen om punten te verzamelen: in Neumünster en Gothenburg in februari en natuurlijk bij The Dutch Masters.