Werth wint FEI World Cup Grand Prix

Titelverdedigster Isabell Werth won vandaag de FEI World Cup TM Dressage Grand Prix Presented by RS2 Dressage met haar 12 jarige Westfaalse ruin Emilio 107. Isabell was erg tevreden over haar proef: “Emilio 107 was een beetje gespannen maar was goed geconcentreerd. Helaas vertelde ik mezelf in de wissels en was hij in de tweede piaffe een klein beetje afgeleid, maar voor de rest ben ik zeer tevreden”.

Edward Gal was vandaag de beste Nederlander. Met Glock’s Zonik N.O.P. eindigde de routinier op de tweede plaats. Met de in Brabant gefokte Zaire-E werd Jessica von Bredow-Werndl derde voor Madeleine Witte-Vrees met Cennin en Emmelie Scholtens en de hengst Apache. Morgen worden de wereldbekerpunten verdeeld in de Kür op Muziek. Edward en Madeleine zijn nog in de race voor ticket voor de finale in Parijs.

De FEI wereldbekerwedstrijd morgen in Den Bosch is de laatste van dit seizoen waar nog punten zijn te verdienen om in aanmerking te komen voor de finale in april in Parijs. Madeleine Witte-Vrees, vandaag vierde in de Grand Prix met Cennin, staat op de gedeelde achtste plaats in de tussenstand kan zich morgen met een goede klassering plaatsen voor de finale.

Dat geldt ook voor Edward Gal. Wanneer hij morgen de uitslag van de Grand Prix evenaart dan lijkt een ticket voor de finale in zicht. In de Grand Prix was er voor Gal en GLOCK’s Zonik N.O.P. een prachtig percentage van 77,696. De hengst toonde zich al weer constanter dan in de vorige wedstrijd in Amsterdam. Negens vulden de juryleden in op het protocol voor de uitgestrekte draf van Zonik.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
ticketpartner: logo sponsor eventim