Wereldbeker dressuur: Laatste kans voor dressuurruiters

Het wordt een spannende kwalificatie voor de FEI World Cup Dressage 2017/2018 tijdens Indoor Brabant-The Dutch Masters. Het is de laatste kans voor de dressuurruiters om punten te verzamelen voor de Finale die dit jaar in Parijs wordt gehouden van 10-15 april. Indoor Brabant-The Dutch Masters is vanaf het begin betrokken geweest bij de wereldbeker dressuur en elk jaar één van de hoogtepunten voor het publiek.

Nederland komt op volle sterkte naar de Brabanthallen: Edward Gal (Glock’s Zonik N.O.P.), Hans Peter Minderhoud (Zanardi), Madeleine Witte-Vrees (Cennin), Diederik van Silfhout (Four Seasons 19), Patrick van der Meer (Zippo), Emmelie Scholtens (Apache) en Anne Meulendijks (MDH Avanti N.O.P.), die een wildcard voor Indoor Brabant-The Dutch Masters kreeg van de organisatie. Edward Gal heeft op dit moment 35 punten en als hij op 10 maart een goede prestatie weet neer te zetten zou hij zich nog kunnen kwalificeren voor de Finale. “Glock’s Zonik blijft zich verbeteren. Thuis doet hij alles perfect en ik hoop dat in de ring ook te kunnen doorzetten. We gaan er ieder geval voor.“

Het wordt spannend voor Madeleine Witte-Vrees die nu op een gedeelde 8e plaats staat na Gothenburg. Zij verzamelde punten in Lyon (Cennin), London-Olympia (Cennin), Amsterdam (Cennin) en Neumünster (Wynton). De beste negen combinaties kwalificeren zich voor de Finale. Wie voor Nederland naar Parijs gaat, Edward of Madeleine, zal tijdens Indoor Brabant-The Dutch Masters uitgevochten worden.

Bondscoach van de Nederlandse dressuurruiters, Rinie van der Schaft, is optimistisch over de Nederlandse deelname: “We zijn er helemaal klaar voor. Vorig jaar was een minder jaar, maar nu beschikken we weer over hele goede combinaties. We gaan gas geven en beginnen daarmee in de Brabanthallen.

Sterke buitenlandse concurrentie
De Nederlandse dressuurruiters- en amazones krijgen wel sterke concurrentie uit het buitenland. Titelverdedigster Isabell Werth komt samen met haar landgenoot Jessica Von Bredow-Werndl. Isabell Werth is automatisch gekwalificeerd voor de Finale in Parijs en Von Bredow-Werndl, die nu op een 3e plek staat in het tussenklassement is ook zeker van een plaats in de finale. De Brit Emile Faurie, op plaats 8, en de Spaanse Beatriz Ferrer-Salat, die de kwalificatie won in Lyon, zijn ook van de partij evenals Jorinde Verwimp uit België.

De FEI World CupTM Dressage Grand Prix Presented by RS2 Dressage wordt verreden op vrijdag 9 maart om 11.00 uur en de FEI World CupTM Dressage Freestyle Presented by Roelofsen Horse Trucks op zaterdag om 14.00 uur.

Meer dressuur
Naast de Wereldbeker kwalificatie zijn er ook nog internationale dressuurrubrieken voor Lichte Tour en U25 (ruiters en amazones 16 -25 jaar) combinaties. Ook de regionale dressuur krijgt ruim podium bij Indoor Brabant-The Dutch Masters met wedstrijden voor paarden en pony’s. De donderdagavond staat geheel in het teken van de para dressuur, een Pas de Deux wedstrijd voor Brabantse Stallen en natuurlijk de clinic van Anky van Grunsven en Madeleine Witte-Vrees.

Tussenstand FEI World Cup Dressage 2017/2018
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim