Adelinde Cornelissen opnieuw de beste met Jerich Parzival

In de Reem Acra FEI wereldbeker finale, die zaterdagmiddag in de met 9.500 toeschouwers tot de laatste plaats bezette Brabanthallen werd verreden, bleken Adelinde Cornelissen (Nijkerk) en Jerich Parzival opnieuw de sterkste. Zij versloegen de Duitse Helen Langehanenberg met Damon Hill en Valentina Truppa met Eremo del Castegno. Hans Peter Minderhoud (Harskamp) legde met Glock’s Tango beslag op de zesde plaats en Jenny Schreven (Weert) eindigde met Krawall als elfde.

Er was een wereld van verschil tussen de Grand Prix van vrijdag en de Kür. De ruiters lieten bijna zonder uitzondering in de Grand Prix steekjes vallen, maar in de Kür schakelden ze allemaal naar een hoger niveau.

Adelinde Cornelissen reed haar winnende Kür, die zich niet alleen kenmerkt door een hele hoge moeilijkheidsgraad maar ook door een schitterende choreografie. “Ik had de proef van Helen gezien en wist dat ik er heel nadrukkelijk keihard aan moest trekken om haar te verslaan. Het lukte om dat noodzakelijke schepje er bovenop te doen. Toch hebben we nog niet onze top te pakken. Daarom kon Fouarge ook de opmerking maken dat Helen mij op dit specifieke moment had kunnen verslaan. In Londen zullen we onze top moeten zitten en dan hoop ik Langehanenberg opnieuw achter me te houden” aldus Cornelissen, die met deze overwinning 56.000 euro verdiende. “Ik wilde persé mijn titel verdedigen, omdat deze finalewedstrijd in eigen land werd gehouden en ik ben extra blij dat het me gelukt is weer te winnen”.

Ook Helen Langehanenberg was tevreden. “Ik heb het Adelinde moeilijk willen maken en dat is me gelukt. Dat ik niet heb gewonnen komt misschien wel door de iets geringere moeilijkheidsgraad van mijn Kür, maar daar ga we nu richting Olympische Spelen aan werken”, aldus de charmante amazone, die wordt getraind door Klaus Balkenhol.
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim