Skip to main content

Première nieuwe Kür Adelinde Cornelissen

Première nieuwe Kür Adelinde Cornelissen
Tijdens Indoor Brabant zullen Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival hun nieuwe Kür aan het publiek presenteren. Adelinde en Victor Kerkhof hebben lang en hard gewerkt om de Kür op en top in orde te hebben voor het publiek van Indoor Brabant. Hetzelfde publiek dat deze succesvolle combinatie vorig jaar de wereldbeker zag winnen met de oude Kür waarvan de muziek gebaseerd was op de Notenkraker van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski.

De titel van de nieuwe Kür is “Tribute to my red knight”. De muziek is speciaal voor deze Kür gecomponeerd door Victor Kerkhof, die al vele malen een Kür voor o.a. Anky van Grunsven componeerde. Kerkhof is dan ook blij dat hij weer een Kür voor een topamazone als Adelinde heeft mogen maken.

De muziek is te vergelijken met filmmuziek in de stijl van de bekende componist Hans Zimmer die o.a. de filmmuziek componeerde voor films als “Pirates of the Caribbean”. Dit resulteert in een Kür vol avontuur, gevaar, spanning, romantiek en humor.

De muziek geeft je het gevoel dat je je in een ridderverhaal bevindt waarin ridder van de Ronde Tafel Parzival samen met zijn jonkvrouwe Adelinde een spannend avontuur beleeft.

Een voorproefje van de nieuwe Kür is hier te zien: http://horses.nl/videos/voorproefje-nieuwe-kur-adelinde-cornelissen-en-parzival/

Op zaterdagmiddag 16 maart zal deze nieuwe Kür voor het eerst te zien zijn tijdens de FEI Reem Acra World Cup Dressage, aanvang 13.30 uur.

Deelnemers dressuur

De deelnemers aan de dressuurrubrieken zijn inmiddels bekend. Buiten de bekende namen uit het buitenland zoals Isabell Werth, Patrick Kittel en Mina Telde zijn alle grote Nederlandse combinaties aanwezig in de Brabanthallen. Buiten Adelinde starten o.a. Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Imke Schellekens-Bartels. Het volledig overzicht vindt u hier: http://www.indoorbrabant.com/2013/deelnemers-dressuur/