Skip to main content

Ontroerende showavond rondom afscheid Salinero

Ontroerende showavond rondom afscheid Salinero
Donderdagavond kon het publiek genieten van een prachtige showavond rondom het afscheid van Salinero. De nog altijd superfitte 19-jarige dressuurlegende wist de toeschouwers te ontroeren tijdens programma dat in het teken van hem en zijn amazone Anky stond.

Na de aanloop, die bestond uit videobeelden van Salinero en Anky, een Pas de Deux van Anky’s kinderen Yannick Janssen en Ava Eden en een ring vol Salinero look-a-likes, betrad de hoofdrolspeler zelf de baan. Voor de gelegenheid kwam er een vleugel van bovenuit de Brabanthal naar beneden gezakt, waar pianist Wibi Soerjadi, binnenkomend te paard, achter plaatsnam. Onder de pianoklanken van zijn ‘Dance of Devotion’, de Kür waarmee Salinero en Anky in Hongkong goud wonnen, volgde een emotioneel slotstuk van een bijzondere avond.

Zaterdagmiddag volgt het definitieve afscheid na de Reem Acra FEI World Cup Dressage Kür op Muziek rond 16.30 uur.

Anky en Salinero ontvingen op deze avond ook de eerste editie van de Gassan Diamonds Award. Deze nieuwe publieksprijs werd dit jaar unaniem aan deze combinatie toegekend. Vanaf volgend jaar kan het publiek stemmen op hun favoriete combinatie.

Foto’s: Digishots