Skip to main content

Adelinde en Edward nek-aan-nek

Adelinde en Edward nek-aan-nek
Nadat Edward Gal en Adelinde Cornelissen hun Grand Prix hadden gereden om de Reem Acra FEI World Cup Dressage was het “to close to call” wie zich winnaar mocht noemen van deze wedstrijd. Uiteindelijk hadden drie juryleden Cornelissen en Jerich Parzival op de eerste plaats en twee juryleden dachten haar de tweede plek toe. Bij Gal en Glock’s Undercover was de waardering exact andersom, waardoor Cornelissen won met een minieme voorsprong.

Als voorzitter van de jury fungeerde Adriaan Hamoen en hij plaatste Gal boven Cornelissen. “Voor de eerste passage kon ik bij Edward een negen kwijt en voor de eerste piaffe zelfs een tien. Hij reed zeer exacte overgangen en toonde gedurende de gehele rit een enorme beheersing. Er was amper sprake van spanning en Undercover bleef gedurende de gehele proef heel fraai en open in de aanleuning. Voor mij was deze rit het toppunt van perfectie, vooral gezien vanaf mijn plaats bij C”, aldus Hamoen, die er aan toevoegde dat het gedurende de rit steeds spannender werd, omdat het zo goed ging. Edward Gal was uiterst tevreden over zijn proef en ziet de Kür van morgen met vertrouwen tegemoet.

Over de rit van Adelinde Cornelissen was Hamoen ook zeer te spreken. “Ook bij haar waren de eerste passage en piaffe zeer fraai en was het over het geheel genomen een zeer constante proef. Wel was er af en toe even sprake van spanning, waardoor zij haar paard net niet voldoende van de hand weg kon rijden”. Adelinde was zelf niet 100% te spreken over haar rit. “Sommige onderdelen zoals de series waren heel fijn, maar andere onderdelen zoals mijn eerste pirouette hadden beter gekund. Thuis loopt hij met meer stoerheid en kracht, waardoor de passage en de piaffe expressiever zijn als dan ik nu toonde. In de uitgestrekte galop durfde ik niet voluit te rijden, want daar had ik Jumping Amsterdam nog in mijn achterhoofd. Nu heb ik daar iets terughoudend gereden”.

Morgen rijdt Adelinde haar nieuwe Kür ‘Tribute to my Red Knight’ en daarin wil ze vlammen. “Niks rijden op safe. Mijn nieuwe Kür is van begin tot eind een hoogtepunt en zal heel veel emotie opwekken. Als ik er voor zorg dat alle zaken die vandaag beter kunnen ook daadwerkelijk verbeteren, dan is er niets om mij zorgen over te maken”, aldus de wereldbeker winnares van vorig jaar.

Bron: KNHS (Jacob Melissen)

Foto: Digishot