Skip to main content

Harrie Smolders: ‘ik gaf gewoon gas’

Harrie Smolders: ‘ik gaf gewoon gas’
Het venijn van de Gemeente ’s-Hertogenbosch Prijs zat ‘m in de staart. Dankzij Harrie Smolders ging het dak eraf in de Brabanthallen.

Niemand had er nog op gerekend dat Luciana Diniz en Lennox hun koppositie konden verliezen, totdat Harrie Smolders daar op fenomenale wijze verandering in bracht. De springruiter uit Hooge Mierde ging met Exquis Powerfee tot het uiterste, het duo ging zo snel door het parcours dat het publiek met de handen voor de ogen zat. Diniz kon niets anders doen dan toekijken terwijl Smolders haar tijd verpletterde met twee hele seconden verschil. “Ik zag dat Luciana de twee lijntjes in zes galopsprongen maakte. Dat was ik eigenlijk zelf niet van plan, maar om hier in Den Bosch voor een tweede plaats te rijden is ook zoiets.” Zoals Smolders in de winning round de afstand dichtreed van de dubbelsprong naar de VDL oxer was ongekend. “Ik zag die afstand niet. Ik dacht ‘eerst vaart maken, en dan maar kijken’, ik gaf gewoon vol gas! Dit is super mooi voor Exquis Powerfee. Hij is 16 jaar, maar voelde de hele dag fantastisch aan.”

Jur Vrieling bezette net als eerder op de dag de derde plaats met de Mr. Blue zoon Zirocco Blue VDL, die hier bij Indoor Brabant zijn internationale Grand Prix debuut beleefde.

Foto: Digishots