Skip to main content

Sjef Janssen onderscheiden met gouden KNHS-speld

Sjef Janssen onderscheiden met gouden KNHS-speld
Sjef Janssen is vandaag tijdens Indoor Brabant onderscheiden met de gouden KNHS-speld. Voorafgaande aan het afscheid van Salinero ontving de voormalig dressuurbondscoach deze onderscheiding voor zijn enorme verdiensten voor de Nederlandse sport en de dressuur in het bijzonder. Janssen is de ontdekker van Salinero en trainde gedurende zijn hele loopbaan de combinatie Van Grunsven – Salinero.

Sjef Janssen werd in 2005 aangesteld als bondscoach van de dressuurequipe. Onder zijn leiding werd Nederland in 2007 voor het eerst in de geschiedenis Europees kampioen. Het team herhaalde dat huzarenstukje in 2009 in Windsor, waar Edward Gal en Adelinde Cornelissen individueel Europees kampioen werden. De allereerste wereldtitel voor Nederland haalde Janssen binnen in Kentucky tijdens de wereldruiterspelen in 2010. Ook het individuele goud van Edward Gal en Totilas kon dat jaar aan de erelijst van Janssen worden toegevoegd.
Olympisch eremetaal haalde Janssen in Hong Kong; goud voor zijn vrouw Anky van Grunsven en zilver met het team. Afgelopen jaar sloot Janssen zijn loopbaan bij de KNHS af met een bronzen teammedaille en een zilveren medaille van Adelinde Cornelissen in Londen.

De gouden KNHS-speld werd Janssen opgespeld door KNHS-voorzitter Theo Ploegmakers.

Bron: KNHS/Jacob Melissen & Jacques Verkerk

Foto: Digishots