Skip to main content

Presentatie Rabo Talententeam 2013 bij Indoor Brabant

Presentatie Rabo Talententeam 2013 bij Indoor Brabant
Vanmiddag presenteerde de Koninklijke Hippische Sportfederatie (KNHS) in de hoofdpiste van Indoor Brabant de veertien ruiters en amazones die dit jaar zijn opgenomen in het Rabo Talententeam. Hendrik-Jan Schuttert, Talent van het Jaar 2012, hoort opnieuw tot het keurkorps en krijgt voor het eerst gezelschap van zijn broer Frank. Nieuw in het team zijn de in Engeland woonachtige eventing-amazone Althea Bleekman en dressuuramazone Dinja van Liere uit Kapelle. De meest talentvolle jonge ruiters krijgen hiermee van de Rabobank de maximale ondersteuning om zich te ontwikkelen naar de wereldtop.

Het Rabo Talentenplan vierde vorig jaar haar tweede lustrum. De unieke formule bewijst jaarlijks haar nut. Vorig jaar namen de voormalig talenten van het jaar Gerco Schröder, Tim Lips, Elaine Pen en Maikel van der Vleuten deel aan de Olympische Spelen in Londen.

Middels het Rabo Talentenplan krijgen honderden jonge ruiters regionaal trainingen in de Olympische paardensport disciplines dressuur, springen en eventing. Het Rabo Talenteam is het uithangbord van deze unieke talentontwikkeling in de breedtesport.

Vorig jaar bestond het Rabo Talententeam uit twaalf leden. De bondscoaches in de disciplines dressuur, eventing en springen zijn ook dit jaar weer heel selectief te werk gegaan bij de samenstelling. Met de drie nieuwkomers komt de groep talenten die de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen in de internationale sport op veertien. Een uitbreiding die aangeeft hoeveel talent er is onder de jonge ruiters in Nederland.

Eventing
Henrieke Boonzaaijer, Justin Maarse en debutante Althea Bleekman..

Springen
Debutant Frank Sch

uttert, Hendrik Jan Schuttert, Dennis van den Brink, Sjaak Sleiderink, Ruben Romp, Jody van Gewen
Dressuur
Debutante Dinja van Liere, Diederik van Silfhout Angela Krooswijk, Stephanie Kooijman, Danielle Houtvast.

Bron: KNHS Foto: Digishots