Skip to main content

Adelinde Cornelissen wint Wereldbekerkwalificatie

Adelinde Cornelissen wint Wereldbekerkwalificatie
In de wereldbeker kwalificatiewedstrijd voor dressuurruiters, de Reem Acra FEI World Cup Dressage Freestyle, die op zaterdagmiddag voor volle tribunes werd verreden, ontliepen Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival en Edward Gal met Glock’s Undercover elkaar opnieuw verschrikkelijk weinig. Cornelissen won nipt, voor Gal en de Duitse Isabell Werth eindigde als derde met Don Johnson.

Cornelissen reed voor het eerst haar nieuwe Kür ‘Tribute to my Red Knight’. “Ik was zelf ook heel erg benieuwd hoe het uiteindelijk allemaal zou passen. Dat betekende ook dat ik gedurende mijn rit steeds moest nadenken wat we moesten doen. Mijn vorige Kür reed ik inmiddels helemaal op de automatisch piloot, maar daar was vandaag absoluut geen sprake van. Dat was dan ook de oorzaak van de kleine foutjes die hier en daar ontstonden”, aldus Cornelissen, die wel vaststelde dat Parzival vandaag veel geconcentreerder was in het werk dan gisteren in de Grand Prix.

Als voorzitter van de jury fungeerde Francis Verbeek en zij sprak van een zeer hoge moeilijkheidsgraad in deze nieuwe Kür. “Cornelissen reed een zeer exacte Kür met hele mooie lijnen en de overgangen werden schitterend uitgevoerd. Daarnaast kwamen de natuurlijke expressie en power heel goed naar voren”, aldus Verbeek.

Edward Gal, die als tweede eindigde, was zeer tevreden. “Vorig jaar nam ik Undercover nog mee naar deze wedstrijd om hem te laten snuffelen aan de ambiance en nu tweede worden! Eind vorig jaar ontplofte hij nog tijdens de wedstrijd in het Londense Olympia, maar nu was Undercover zeer relaxed, terwijl wel de power in de beweging is overgebleven. Ik hoop dat we die relaxedheid weten te bewaren en dat we in de expressie nog iets kunnen winnen”, aldus Gal.

“Ik vond het een fantastische Kür, waarbij Gal zijn paard helemaal onder controle had. Ze toverden ons een schitterend harmonieus beeld en ze hebben in een enorm korte tijd heel veel progressie weten te boeken. Ik ben er van overtuigd dat de expressie nog meer terugkomt en dan weet ik niet waar deze combinatie eindigt”, aldus Verbeek.

Bron: KNHS/Jacob Melissen

Foto: Digishots