Skip to main content

Shows en clinics: leuk en educatief

Shows en clinics: leuk en educatief
Naast de internationale en nationale spring- en dressuurrubrieken biedt Indoor Brabant een uitgebreid programma met shows en clinics in the Paddock van het promodorp. Het publiek heeft elke dag de mogelijkheid om een leuke show te zien of te leren van een clinic.

Marion Schroder, instructeur verbonden aan de Beloftetraining voor talentvolle Brabantse combinaties, geeft elke dag een educatieve clinic. Op de donderdag een pony springclinic met Robin Beekink, op de vrijdag zowel een dressuur- (met Karin Nijvelt) als een springclinic. Zaterdag laat zij samen met Michelle van Lanen, de Nederlandse dressuuramazone dit vele teammedailles won als Junior en Young Rider, de fijne kneepjes zien van de dressuur en op zondag gaat zij dieper in op het springen met Joep Raijmakers.
Op vrijdag verzorgt de bekende dressuuramazone en –trainer Tineke Bartels de Brabants Dagblad dressuurclinic.
Op de vrijdagavond staat het programma van de Peelhaal geheel in het teken van de para dressuur. Tijdens deze avond worden ook twee leerzame clinics gegeven: een door Demi Vermeulen samen met Coby van Baalen en een door wereldkampioene Sanne Voets.
Voltigevereniging de Wittegheit uit Odiliapeel laat op zaterdag en zondag het publiek kennis maken met de voltigesport. Op zondag krijgen zij gezelschap van Rashida van der Putten die zal laten zien wat je met een paard kunt bereiken met haar demonstratie van vrijheidsdressuur.
Op zaterdag zal Tristan Tucker zijn zogenaamde TRT-methode uitleggen. De TRT-methode is een online programma voor ruiters die hun paard willen leren om zelfverzekerd en ontspannen te zijn in onze omgeving.
Op zondagochtend worden de ponyspringwedstrijden in de Brabanthal afgesloten met de spectaculaire Mini Steeple Chase waarbij alle dappere ruitertjes als eerste over de finish willen komen met hun, soms, eigenwijze Shetlanders.

Bixie: jongste generatie leert spelenderwijs
Nieuw op de zondagmiddag in de Peelhal is de Van Santvoort Makelaars Bixie Show met als thema ‘beestenboel’. Tijdens deze spelmiddag doen kinderen met hun pony’s allerlei leuke spelletjes in wedstrijdvorm, zoals pictionair, een puzzelspel en stoelendans. In totaal doen er 22 ruitertjes met hun pony’s mee. Er is een extra prijs te winnen voor de combinatie die zichzelf en haar/zijn pony het mooist en/of leukst heeft uitgedost.
Onder de deelnemertjes bevinden zich ook enkele kleinkinderen van bekende hippische persoonlijkheden. Fabienne, kleindochter van Piet Raijmakers, zal proberen de eer van de familie hoog te houden, maar ook  Puk van de Ven kleindochter van de helaas veel te vroeg overleden voorzitter van Indoor Brabant  Gerrit Jan Swinkels, komt met haar pony naar de Brabanthallen. Ook de kinderen van Anky van Grunsven, Yannick Janssen en Ava Eden, zijn van de partij.

Foto: Fabienne Raijmakers, kleindochter van Piet. (Stefan Engels)

Volledig programma

Donderdag 10 maart
18.30 uur     Pony Springclinic - Marion Schroder en Robin Beekink

Vrijdag 11 maart
14.45 uur    Brabants Dagblad Clinic Dressuur met Tineke Bartels
18.30 uur    Clinic Dressuur - Marion Schroder en Karin Nijvelt
19.30 uur    Para dressuur clinic met Demi Vermeulen en Coby van Baalen (Peelhal)
19.40 uur    Para dressuur clinic met Sanne Voets (Peelhal)
20.50 uur    Springclinic - Marion Schroder

Zaterdag 12 maart
13.30 uur    Clinic Dressuur - Marion Schroder en Michelle van Lanen
17.05 uur    Clinic Tristan Tucker – TRT Methode
20.15 uur    Presentatie Wittegheit Voltige

Zondag 13 maart
12.00 uur     Mini Steeple Chase (Brabanthal)
12.20 uur    Presentatie Wittegheit Voltige en Rashida van der Putten (vrijheidsdressuur)
14.00 uur    Van Santvoort Makelaars Bixie Show (Peelhal)
14.40 uur    Springclinic - Marion Schroder en Joep Raijmakers