Hans Peter Minderhoud wint WC Grand Prix

Hans Peter Minderhoud wint WC Grand Prix
Hans Peter Minderhoud heeft deze middag met Glock’s Flirt de Reem Acra FEI World Cup Dressage Grand Prix gewonnen. Het verschil met nummer 2, de jarige Spaanse Beatriz Ferrer-Salat, was slechts 0,480 procent. Diederik van Silfhout en Arlando N.O.P. maakten de top drie compleet met een goede score van 75,760%.

De verschillen in het eerste onderdeel van de Reem Acra FEI World Cup Dressage competition waren klein en dat belooft wat voor morgen in de Kür op Muziek, waar de laatste punten voor de Finale over veertien dagen in Gothenburg, verdeeld worden. Hans Peter Minderhoud is al zeker van deelname aan de finale. Minderhoud’s partner Edward Gal moest op het laatste moment afzeggen na een val thuis van een paard en ook de Duitse Isabell Werth moest verstek laten gaan in Den Bosch. “Ondanks de afzeggingen win ik met een percentage van ruim 76 procent, dat ook echt goed is. Als ik met 73 procent had gewonnen was ik minder tevreden geweest. Zeker de eerste piaffe en passage gingen goed”, vertelt Minderhoud. De ruiter uit Oosterbeek liet de jarige Spaanse Beatrix Ferrer-Salat, die vorig jaar brons won op het EK, achter zich. “Ik hoorde wel dat zij drie fouten had in haar proef. Ik had er een paar minder.”

Diederik van Silfhout en Arlando N.O.P., die de wereldbekerfinale in Gothenburg niet in hun planning hebben opgenomen, bevestigden hun goede vorm met de derde plaats. Morgen in de Kür op Muziek rijden naast Van Minderhoud en Van Silfhout ook Marlies van Baalen met Ratzinger, Patrick van der Meer en Zippo en Lynne Maas met Zamora voor Nederland.

Volledige uitslag

Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim