Gerrit Jan Swinkels Paardensportman van het Jaar

Gerrit Jan Swinkels Paardensportman van het Jaar
Onder luid applaus nam Anja, weduwe van de vorig jaar op 25 mei overleden Gerrit Jan Swinkels, samen met kinderen en kleinkinderen het Zilveren Paard in ontvangst dat hoort bij de titel Paardensportman van het Jaar.
Wie Indoor Brabant zei zei Gerrit Jan Swinkels en wie Gerrit Jan Swinkels zei zei in de eerste plaats Indoor Brabant, maar dan volgden direct daarop woorden als all round paardenman, jachtruiter, menner en directeur van het Springpaardenfonds.

Gerrit Jan Swinkels was een visionair. Niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd blies hij in de hippische wereld met verve zijn partijtje mee. Soms op de voorgrond, zoals op Indoor Brabant, maar veel vaker sturend en bijsturend op de achtergrond. Echter altijd stimulerend en motiverend. Gerrit Jan Swinkels beschikte over een groot gevoel voor humor en relativeringsvermogen en wist met zijn altijd lachende gezicht een ieder voor zich in te nemen. En daarmee bijna altijd zijn doelen bereikend.  

Met het overlijden van Gerrit Jan Swinkels heeft hippisch Nederland een echte paardenman verloren. De leegte die hij met zijn heengaan heeft gecreëerd is niet alleen nu nog voelbaar, maar zal volgens de commissie tot in lengte van jaren voelbaar blijven. Natuurlijk vooral in zijn gezin, maar ook in de gehele hippische wereld in vele disciplines.

De in 1978 door Indoor Brabant ingestelde commissie Paardensportman van het jaar bestaat uit: Tjeerd Velstra, voorzitter, Nicole van Doorne, Theo Ploegmakers, Henk Nijhof Sr. en Jacob Melissen.

Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim