Skip to main content

Niels Bruynseels gaat voor winst in Aken

Er staat veel op het spel voor de Belgische topruiter Niels Bruynseels. In maart wist hij bij The Dutch Masters-Indoor Brabant op overweldigende wijze de Rolex Grand Prix te winnen met Gancia de Muze. Deze week staat hij voor de grote uitdaging om de Rolex Grand Prix van het CHIO Aken op zijn naam te schrijven.

Zijn Rolex Grand Slam of Show Jumping cyclus begon in de Brabanthallen en met een overwinning in Aken is hij zeker van een bonus van 500.000 euro en kan hij dit verhogen naar 1 miljoen euro indien hij ook de Rolex Grand Prix van Spruce Meadows in Canada weet te winnen in september.

“Het is wel een heel speciaal gevoel om in Aken te zijn als de Rolex Grand Slam kandidaat na ’s-Hertogenbosch,” aldus Bruynseels. “Dit outdoor evenement is natuurlijk heel anders dan The Dutch Masters, alles is groot in Aken, het stadion, het publiek en het gejuich is oorverdovend. Sommige paarden zijn daarvan onder de indruk, maar Gancia groeit daar alleen maar van. Hoe intenser de sfeer, hoe beter zij wordt. Na The Dutch Masters hebben we een planning gemaakt richting Aken, dus ze is goed voorbereid. We gaan er alles aan doen om hier in Aken te winnen.”