Skip to main content

En de winnaar is….. Sameh El Dahan

Na wat lichte regenval in de ochtend, klaarde het op in Calgary en 38 van de beste combinaties ter wereld gingen de uitdaging aan die de Venezolaanse parcoursbouwer Leopoldo Palacios had gebouwd voor de CP ‘International’ presented by Rolex.

Derde starter Andre Thieme uit Duitsland reed de eerste foutloze ronde met zijn 10-jarige bruine ruin Aretino 13 in een tijd van 88.84 seconden. De volgende 30 ruiters slaagden er echter niet in om foutloos te blijven. Het was duidelijk een zware opgave. Het was de Egyptenaar Sameh El Dahan die de tweede foutloze ronde wist te realiseren met zijn 14-jarige merrie Suma’s Zorro. Het parcours van Palacios bleek genadeloos en menig grote naam strandde in de eerste ronde. Na El Dahan lukte het slechts vijf andere combinaties om foutloos te blijven.

Voor 10 van de 12 combinaties bleek de tweede ronde te zwaar en het waren uiteindelijk Maikel van der Vleuten (NED) en Sameh El Dahan die tweemaal foutloos bleven en er voor zorgden dat er een spannende barrage kwam. Van der Vleuten kwam als eerste in de ring en bleef foutloos in een snelle tijd van 42.98 seconden. El Dahan kwam zelfverzekerd de International Ring binnen en vloog over de hindernissen. Hij verbeterde de tijd van de Nederlander: 42.21. Hiermee startte El Dahan zijn Rolex Grand Slam of Show Jumping reeks. 

El Dahan na zijn rit: “Ik ben geweldig blij en in de wolken. Toen ik naar het grote scherm keek omdat ik niet zeker was van mijn tijd en zag dat ik had gewonnen, wat ik toen voelde is moeilijk te beschrijven. Om een van deze prestigieuze Grote Prijzen te winnen, daar droomt denk ik elke ruiter van.”