Skip to main content

CHI Geneva verwelkomt topruiters voor de Rolex Grand Prix

CHI Genève wordt van 6 t/m 9 december gehouden en presenteert twee van de meest prominente wedstrijden, de Rolex International Jumping Riders Club (IJRC) Top 10 Final en de Rolex Grand Prix, de vierde en laatste Major van het jaar van de Rolex Grand Slam of Show Jumping. De beste ruiters zullen aan de start verschijnen in de bekende Palexpo, de grootste hippische indoor arena van de wereld.

Rolex Grand Prix
Genève heeft een lange hippische historie en is de thuisbasis van Rolex. Het is daarom ook een uitgelezen plek voor de laatste Major van de Rolex Grand Slam of Show Jumping dit jaar. Parcoursbouwers Gérard Lachat (SUI) en Louis Konickx, die ook de parcoursen bouwt voor The Dutch Masters, zullen zeker een uitdagend parcours voor de topruiters en -paarden neerzetten.
De Egyptenaar Sameh El Dahan is nu in de race voor de Grand Slam titel na zijn overwinning in de CP International presented by Rolex van Spruce Meadows Masters. El Dahan is vastbesloten om het jaar goed af te sluiten door nog een overwinning in een Major te scoren. “Ik vind het geweldig dat ik een Major in de Rolex Grand Slam heb gewonnen en ik zal er alles aan doen om hier in Genève een goede prestatie neer te zetten,” zegt El Dahan.

Rolex Testimonees
Onder de deelnemers ook veel Rolex Testimonees waaronder Steve Guerdat, driemaal winnaar: in 2006, 2013 en 2015. De Zwitser is in topvorm dit jaar, hij won de bronze medaille tijdens de Wereldruiterspelen in Tryon in september en won the Rolex Grand Prix van de CHI Royal Windsor Horse Show in mei. “Het is fantastisch om in mijn eigen land te rijden en de Rolex Grand Prix van het CHI Genève is zeer belangrijk. Ik ga ervoor,” zegt Guerdat. Landgenoot Martin Fuchs, die zich vorig jaar bij de Rolex familie aansloot en dit jaar de zilveren medaille won bij de WEG in Tryon, start ook in Genève. De winnaar van vorig jaar, Kent Farrington (USA), zal zeker proberen om zijn prestatie te evenaren. Verder zullen Kevin Staut, Scott Brash, Bertram Allen, Meredith Michaels-Beerbaum en onze eigen Jeroen Dubbeldam proberen om zich te kwalificeren voor de Rolex Grand Prix.

Meer informatie over CHI Geneva.