Skip to main content

Marcus Ehning wint Rolex Grand Prix van CHI Genève

CHI Genève verwelkomde 40 van ‘s werelds beste ruiters om deel te nemen aan de meest gewaardeerde wedstrijd van het evenement, de Rolex Grand Prix, de laatste Major van het jaar van de Rolex Grand Slam of Show Jumping.

De Rolex Grand Prix is het hoogtepunt van CHI Genève, dat wordt gehouden in de fameuze Palexpo arena in de stad van de Zwiterse horlogemaker Rolex. De 22-jarige samenwerking tussen Rolex en CHI Genève toont de betrokkenheid van Rolex met de paardensport. CHI Genève, dat negen maal werd uitgeroepen tot beste springevenement, heeft een lange en gerenommeerd verleden en Rolex is een trotse sponsor sinds 1996.

De Duitse ruiter Marcus Ehning won de spectaculaire wedstrijd met Pret A Tour en herhaalde daarmee zijn succes bij het CHIO Aachen, waar hij eerder dit jaar ook de Rolex Grand Prix wist te winnen. De tweede plek was voor Rolex Testimonee Steve Guerdat (SUI) met Albfüehren’s Bianca en derde werd Darragh Kenny (IRL) met Balou du Reventon.

Gedurende de vier dagen bezochten meer dan 42.500 fans deze editie van CHI Genève met afgeladen tribunes tijdens de Rolex Grand Prix. Rolex Testimonee Scott Brash (GBR) was de eerste ruiter die foutloos wist te blijven en kreeg later gezelschap van de andere Rolex Testimonees Steve Guerdat en de Amerikaan Kent Farrington.

Met 11 foutloze combinaties in de eerste ronde konden de bezoekers rekenen op een super spannende barrage met o.a. Harrie Smolders, de nummer 1 van de wereld en een voormalige Major winnaar. Elke ruiter ging er voor, maar het was Marcus Ehning die met zijn kundige en precieze stuurmanskunst de overwinning behaalde.

De hippische elite zal nu de blik richten op The Dutch Masters-Indoor Brabant Horse Show, de eerste Major van 2019 waar Marcus Ehning de nieuwe kanshebber voor de Rolex Grand Slam of Show Jumping titel zal zijn. De The Dutch Masters wordt gehouden van 14-17 maart 2019.