Skip to main content

Zinderende finale: Niels Bruynseels wint Rolex Grand Prix

Een mooiere afsluiting had Indoor Brabant-The Dutch Masters zich niet kunnen wensen. De Rolex Grand Prix kende een zinderende barrage met 13 combinaties. Jur Vrieling was als derde starter de eerste foutloze in de barrage en nam de leiding met VDL Glasgow vh Merelsnest in een tijd van 39.89, waarmee hij uiteindelijk vijfde werd. Het was de Duitser Marcus Ehning die daarna de leiding nam in 37.80. Direct daarna reed één van de favorieten, Harrie Smolders met Emerald slechts 0.09 seconden langzamer dan Ehning en daarmee eindigde hij als derde. Toen was er nog één ruiter die Ehning van de overwinning af kon houden, de Belg Niels Bruynseels met Gancia de Muze. En dat was precies wat hij deed. Hij was 0.7 seconden sneller dan Ehning en mocht de hoofdprijs van €264.000 meenemen naar Vlaanderen. 

Niels Bruynseels kan nu aan zijn cyclus beginnen om de Rolex Grand Slam of Show Jumping titel. “Rolex Grand Prix liggen mij goed denk ik. In 2016 en 2017 wist ik ook de Rolex Grand Prix van Brussel te winnen.” Over zijn barragerit zei hij “Gancia is een supersnel paard maar desondanks moest ik toch risico’s nemen.”

Harrie Smolders was na afloop tevreden met de derde plaats. “Meer zat er vandaag niet in. Ik had niet sneller gekund. Naar de laatste hindernis moest ik een beetje terugnemen om Emerald toch goed op het achterbeen te krijgen. We hebben hier fantastische sport gezien.”

Voorzitter Anky van Grunsven was heel tevreden. “We kunnen terugkijken op vier geweldige dagen. Ik vind het een eer om voorzitter te zijn van zo’n mooi evenement. Door de nieuwe hal hebben we een grote sprong voorwaarts gemaakt. Net iets meer dan 60.000 bezoekers mochten we dit jaar verwelkomen. We hebben het evenement ook toegankelijker gemaakt. Mensen konden ook een kaartje kopen voor de Peelhal of om gezellig te komen shoppen.”