Skip to main content

CHIO Aachen 2020 geannuleerd

World Equestrian Festival wordt alleen virtueel gehouden

Het World Equestrian Festival, CHIO Aachen, kan niet worden gehouden dit jaar. The organisatoren hebben besloten om het evenement te annuleren vanwege de Coronacrisis. “De gezondheid van de mensen heeft prioriteit,” aldus Frank Kemperman, voorzitter van de Aachen-Laurensberger Rennverein (ALRV). Rekening houdend met alle nationale en internationale ontwikkelingen en de maatregelen van de federale overheid, werd de beslissing genomen om het CHIO Aachen 2020 te annuleren.

“Dit was een zeer emotionele en zeer moeilijke beslissing voor ons,” verklaarde Michael Mronz, Algemeen manager van de Aachener Reitturnier GmbH (ART). Volgens Mronz is de situatie, ondanks het feit dat het CHIO Aachen er goed voor staat dankzij haar sterke en betrouwbare partners en de geweldige ondersteuning van haar loyale toeschouwers, een enorme uitdaging.  

Maar, de fans en vrienden van CHIO Aachen hoeven niet alles te missen. “Wij zullen een virtueel CHIO Aachen 2020 organiseren,” vertelt Michael Mronz. Daardoor kan men tenminste nog de legendarische sfeer van CHIO Aachen in digitale vorm beleven. De organisatie zal binnen enkele dagen meer details over het project presenteren.