Skip to main content

CHI Genève 2020 geannuleerd

De bondsraad en het Kanton Genève hebben de laatste dagen nieuwe gezondheidsmaatregelen ingesteld om de ontwikkeling van Covid-19 pandemie onder controle te krijgen. Naar aanleiding van deze maatregelen heeft de organisatie van CHI Genève besloten om de editie van 2020 te annuleren.
De organisatie van CHI Genève heeft er alles aan gedaan. Strikte en verregaande veiligheidsmaatregelen werden ingesteld en er werd met verschillende scenarios rekening gehouden zodat het evenement kon doorgaan, eventueel met een zeer klein publiek of helemaal achter gesloten deuren.

De bondsraad (woensdag 28 oktober) en de Raad van State van Genève (zondag 1 november) hebben besloten dat bijeenkomsten met meer dan vijf personen verboden zijn waardoor het onmogelijk wordt een evenement als CHI Genève te organiseren. Een evenement zonder publiek is in overweging genomen, maar met ongeveer 400 bestuursleden, vrijwilligers, ruiters, grooms, enz. is het toch niet mogelijk om het evenement te organiseren. De editie van 2020, die gehouden zou worden van 10 t/m 13 december, moest daarom worden geannuleerd. Bezoekers die reeds hun kaarten hadden besteld krijgen hun geld terug.

“De huidige gezondheidssituatie nemen we serieus en de veiligheid van de bevolking heeft prioriteit. Dit jaar zou het evenement heel anders zijn geweest, maar we hadden desondanks de hoop om het publiek de optredens van de ruiters en menners te kunnen presenteren via onze live streaming of tv. Echter, de mededelingen van de laatste dagen, maken het ons onmogelijk een evenement te organiseren. Deze annulering is een zware klap voor iedereen die bij het evenement betrokken is en die hard gewerkt heeft aan de verschillende scenarios. Maar in 2021 komen we sterker dan ooit terug om onze 60e editie te vieren. Door de beslissing van vandaag kunnen we de voortzetting van ons evenement in de komende jaren garanderen,” aldus Sophie Mottu Morel, show directeur CHI Genève.

Het organiserend comité bedankt haar partners, die een gedegen ondersteuning boden deze laatste maanden. Onze dank gaat ook uit naar de ruiters, vrijwilligers, standhouders en officials voor hun begrip voor en ondersteuning van deze beslissing. De organisatoren nodigen alle supporters van harte uit voor de 60e editie die van 9 t/m 12 december 2021 zal worden gehouden.