Skip to main content

Ruiter van het Jaar en Paardensportman van het Jaar gehuldig

Rick Ebbinge en Casper Veldink ontvingen zondag op het drafsportcentrum van Nederland, het Victoriapark in Wolvega, de palmares die behoren bij de uitverkiezing Ruiter en Paardensportman van het Jaar.

Deze huldigingen, die normaal tijdens Indoor Brabant/The Dutch Masters plaatsvinden, konden door de covid-19 maatregelen niet doorgaan. Het alternatief was nu om deze huldigingen te doen op 30 augustus in Wolvega.

Dit was een speciale dag voor het Victoriapark, want het was exact tien jaar geleden dat Veldink dit drafsportcentrum overnam en daarmee de redding van de professionele drafsport in Nederland in gang zette. Die redding was voor de commissie Paardensportman van het Jaar de reden om Casper Veldink de titel Paardensportman van het Jaar toe te kennen.

Ruiter van het Jaar pikeur Rick Ebbinge dankte zijn titel in hoofdzaak aan het veroveren van de wereldtitel bij de beroepspikeurs in 2019. Daarmee is hij de eerste Nederlander die deze titel in de vijftigjarige geschiedenis van dit kampioenschap wist te veroveren.

"Wij zijn blij dat we toch een moment en plaats hebben weten te vinden om beide heren te huldigen. Daarnaast is het mooi dat we dat hebben kunnen doen op die plek waar ze temidden van hun eigen wereld door ons in het zonnetje gezet konden worden", aldus Nicole van Doorne.

Het was Nicole van Doorne, voorzitter van de commissie Paardensportman van het Jaar, die bij afwezigheid van Anky van Grunsven, voorzitter van de commissie Ruiter van het Jaar, samen met bestuurslid Gijs Bartels niet alleen het Zilveren Paard voor de Paardensportman van het Jaar maar ook de wisselbeker behorende bij de titel Ruiter van het Jaar en de hierbij behorende zilveren schaal van de provincie Noord-Brabant aan Veldink en Ebbinge overhandigde. Namens de beide commissies was het Jacob Melissen die het talrijke publiek de motivering verstrekte die tot deze keuzes had geleid. Voor de partners van beide heren waren er de bloemen.

Filmpje motivering: https://www.youtube.com/watch?v=L0Qheimw9Hk
(tekst/foto: Jacob Melissen)