Skip to main content

CHIO Aken 2021: Rolex Grand Slam vooruitblik

Na lang uitkijken keert CHIO Aken terug op 14-19 september na een onderbreking van een jaar, als gevolg van COVID-19. Een uitzonderlijke lijst van 66 ruiters uit 17 landen, waaronder 19 van 's werelds huidige top 30-ranking atleten, en onder hen vier Rolex Testimonees, zijn bevestigd om af te reizen naar de stad in Noordrijn-Westfalen in Duitsland. Een totaal van 210 buitengewoon getalenteerde paarden zijn op het mooie terrein gestald. Het zal geen verrassing zijn dat het thuisland Duitsland met niet minder dan 18 atleten vertegenwoordigd zal zijn, met de huidige nummer één van de wereld, Daniel Deusser, als de meest opvallende en in vorm zijnde ruiter.

Het wereldberoemde evenement, die teruggaat tot 1924, wordt afgesloten met de onnavolgbare 1m60 Rolex Grand Prix, de derde Major van het jaar, als onderdeel van de Rolex Grand Slam of Show Jumping. De nieuw gekroonde Live Contender, Steve Guerdat - na zijn verbluffende overwinning in de CP 'International', presented by Rolex bij CSIO Spruce Meadows 'Masters' - zal nu zijn epische Rolex Grand Slam reis voortzetten op het CHIO Aken waar hij zijn Live Contender status zal verdedigen.

Rolex Grand Slam of Show Jumping - Rider Watch

Daniel "Double D" Deusser, de huidige nummer één van de wereldranglijst, reist naar CHIO Aken met vier paarden, waaronder zijn 11-jarige merrie Killer Queen VDM, waarmee hij vorige maand tweede werd in de Rolex Grand Prix tijdens de Brussels Stephex Masters.

Nadat hij vorige week de vlag van Zwitserland voerde op de CSIO Spruce Meadows 'Masters', wordt de huidige nummer drie van de wereld, Martin Fuchs, vergezeld door vijf van zijn sterpaarden, waaronder zijn twee ruinen, de negenjarige Leone Jei en de dertienjarige The Sinner, en zijn zevenjarige merrie, Diva Van Het Cauterhof Z, die zal uitkomen in de wedstrijden voor jonge paarden.

Ook aanwezig in Calgary is Scott Brash uit Groot-Brittannië, die in 2015 de eerste en enige ruiter werd die werd gekroond tot de Rolex Grand Slam of Show Jumping Champion. Brash, de huidige nummer vier van de wereld, hoopt zijn Rolex Grand Slam-reis te beginnen op het CHIO Aken en brengt drie van zijn paarden mee, Hello Jefferson, Hello Shelby en Hello Vittoria. Met de eerstgenoemde behaalde de Schot een indrukwekkende Grand Prix overwinning in Valkenswaard in juli.

Tot grote vreugde van springfans over de hele wereld komt Brash's Britse teamgenoot - de onlangs tot Olympisch kampioen van Tokyo 2020 gekroonde ruiter en de huidige nummer zes van de wereld - Ben Maher naar Aken met zijn formidabele 12-jarige ruin Explosion W. Het duo lijkt degene te zijn die moeten worden verslagen en zullen zeker hun zinnen hebben gezet op de overwinning in de Rolex Grand Prix op de laatste dag van de competitie. Maher neemt ook zijn hoog aangeschreven zevenjarige Point Break mee.

Steve Guerdat, momenteel 10e op de wereldranglijst, recent Europees kampioen met het Zwitserse team en de enige ruiter die sinds de oprichting van de Rolex Grand Slam of Show Jumping in 2013 in alle Majors heeft deelgenomen, stelt opnieuw zijn vertrouwen in Albfuehren's Maddox. Zijn 10-jarige hengst reist naar CHIO Aken samen met zijn getalenteerde 12-jarige ruin Victorio des Frotards.

De Amerikaanse Laura Kraut en haar landgenote Jessica Springsteen, beiden nummer 27 op de wereldranglijst, reizen vol vertrouwen naar het uiterste westen van Duitsland nadat ze een belangrijke rol speelden in de zilveren teammedaille voor de Verenigde Staten tijdens de Olympische Spelen van vorige maand. Kraut reist naar CHIO Aken met haar Olympische partner, de 11-jarige ruin Baloutinue en haar ervaren 14-jarige ruin, Confu. Springsteen reist af met de 12-jarige hengst Don Juan Van De Donkhoeve, haar partner in Tokyo 2020, en haar opvallende 14-jarige merrie RMF Zecilie, waarmee ze iets meer dan twee weken geleden de Rolex Grand Prix won tijdens de Brussels Stephex Masters.

Meer informatie: www.rolexgrandslam.com / www.chioaachen.de

Steve Guerdat bij CHIO Aachen in 2019 (Foto: Rolex Grand Slam / Ashley Neuhof)