Skip to main content

Nationale ruiters en amazones kijken uit naar The Dutch Masters

De basiswedstrijdsport heeft weer een breed podium tijdens The Dutch Masters (9-12 maart 2023). Bij de paarden komen de beste combinaties van alle Regio Kampioenschappen Indoor bij The Dutch Masters aan de start in dressuur- en springwedstrijden. Het ponyspringen is uitsluitend voor de beste combinaties van de Brabantse Regio Kampioenschappen en bij de dressuurruitertjes kunnen de beste zes Brabantse combinaties aangevuld met 1 combinatie uit Zeeland, Limburg, Utrecht en Gelderland afreizen naar de Brabanthallen.
Een prachtige kans voor deze toppers uit de basiswedstrijdsport om te strijden in de machtige internationale entourage in de Brabanthallen.

Familie
Raf Kooremans en zijn dochter Lieselot hebben beiden een startplek veroverd voor The Dutch Masters. Vader Raf in het 1.35m en dochter Lieselot bij de pony’s. Raf was voorheen actief als eventing ruiter en vertegenwoordigde Nederland tijdens verschillende wereld- en Europese kampioenschappen. In 2017 won hij de indoor eventing wedstrijd bij The Dutch Masters. Dat moet toch bijzonder zijn om als vader en dochter op een evenement als The Dutch Masters te rijden. “Zeker. Ik vind het een mooi gegeven dat een evenement van dit formaat nog steeds ruimte maakt voor ponyparcoursen en andere nationale rubrieken. Om vooral kinderen op deze manier de kans te geven in zo’n ambiance te rijden, is bijzonder en erg waardevol,” vertelt Raf. Dochter Lieselot heeft er ook heel veel zin in. “Ik was met meerdere pony’s geselecteerd, maar Dior mag mee naar Den Bosch. Hij is heel lief en heel snel. Ik heb hem het langst en vertrouw hem helemaal. We gaan vooral proberen om zo netjes mogelijk te rijden.”

Ook de tweelingzusjes Nina en Sofie van Rooij zijn heel enthousiast en hebben er veel zin in. “We gaan al van jongs af aan met het hele gezin naar Den Bosch,” zegt Nina, die met haar dressuurpony Le Formidable bij The Dutch Masters zal starten. “Alle bekende ruiters reden daar dus we keken onze ogen uit. Om er nu zelf te mogen rijden, is een droom die uitkomt. Papa (Arthur van Rooij, Red.) en onze zus Evi gingen ons al voor, dus het is nu een echt familie-ding geworden.” Sofie zal met Fanmail naar de Brabanthallen reizen. “Het klikte meteen met Fanmail. Zijn eigenaar, Mindy Hendriks, is zwanger dus dat was voor mij een mooie kans. Het is heel hard gegaan, we zijn pas drie maanden een combinatie. Een week nadat ik hem ging rijden, startten we onze eerste selectiewedstrijd en daarna werden we Brabants reservekampioen. Dat we nu in Den Bosch mee mogen rijden, is echt heel gaaf.”

De volledige startlijsten zijn hier gepubliceerd
Het volledige programma is hier te bekijken.

Foto Nina en Sofie van Rooij: Photography By Meraki