Skip to main content

Ponysport op zondagochtend

De zondagochtend stond tijdens The Dutch Masters in het teken van de ponysport. In de hoofdpiste werd door de D/E-pony’s op verschillende hoogtes gesprongen en in Arena 2 werd de Kür op muziek op Z2-niveau verreden.

Z2-Kür: Topscore voor Sissi Gijsen
In de Restaurant ’t Zusje Prijs Klasse Z2 Kür streden de regiokampioenen indoor om de winst. Sissi Gijsen bewees met New Star 8 een maatje te groot te zijn voor haar concurrenten. De amazone reed met haar schimmelruin naar een score van 79.1%. Het artistieke gedeelte werd beoordeeld met een gemiddelde score van bijna 83%. Feline Niessen zette met haar blikvanger Diamond Blue de tweede score neer. De Limburgse amazone reed haar palomino hengst naar een score van 77.6%. Nina van Rooij maakte met Le Formidable de top drie compleet. De combinatie scoorde 77.6%.

1.10m en 1.20m springen
De hoofdpiste was vanmorgen het strijdtoneel van de D/E-pony’s, over respectievelijk 1.10m en 1.20m. Lieselot Kooremans stuurde haar voskleurige pony Dior naar de snelste tijd in de barrage. Met een tijd van 27.82 seconden waren ze de nummers twee, Ava Eden van Grunsven en Special Lady, net te snel af. Lieselot was met meerdere pony’s gekwalificeerd voor deze rubriek, maar koos uiteindelijk voor Dior. “Ik heb haar het langst en heb alle vertrouwen in haar. Het is een hele lieve, snelle pony.” Het was een spannende barrage. Maar liefst zes van de zeven barragecombinaties bleven foutloos. Isabel van Liempt noteerde met Lucky Lizzy de derde tijd, de amazone stuurde haar schimmelmerrie naar een tijd van 29.11 seconden.