Skip to main content

Team Nijhoff Paardensportman/vrouw van het Jaar

Op vrijdagavond werd Team Nijhof uit het Gelderse Geesteren gehuldigd met de eretitel Paardensportman/vrouw van het Jaar. Team Nijhof is een team van zeer gepassioneerde mensen, die zowel de sport als de fokkerij in hun hart hebben gesloten en daar al vele jaren op niet mis te verstane wijze inhoud aan geven.

Drie van de momenteel door het N.O.P. vastgelegde springpaarden – Grandorado TN, Highway TN en Hernandez TN zijn in hun eigendom. Tevens zijn Verdi, Carambole en Johnson in hun bezit en zij mochten ook in het verleden het achtervoegsel N.O.P. dragen. In eendrachtige samenwerking met Nederlandse ruiters probeert Team Nijhof altijd belangrijke bouwstenen aan te dragen voor de successen van de Nederlandse paardensport.

Ook in de fokkerij heeft Team Nijhof werk verricht waarvan de gehele Nederlandse hippische sport profiteert of heeft geprofiteerd. Dan hebben we het over hengsten als Heartbreaker, Concorde, Voltaire, Burggraaf, Calvados en Cocktail.

Aan de combinatie van sport en fokkerij wordt door team Nijhof op onnavolgbare wijze inhoud gegeven. Maar liefst zeven hengsten werden tot nu toe door het KWPN onderscheiden met de titel KWPN Hengst van het Jaar. Onlangs was er van buitenlandse zijde veel interesse in Highway TN. Daarop reageerde de jongste van de familie als volgt: "Wanneer we hem niet verkopen eten wij er toch geen boterham minder om". Die opmerking was voldoende om tot het eensgezinde besluit te komen om niet tot verkoop over te gaan.

Die instelling van de jongste van het team zou op zich bijna al voldoende kunnen zijn om deze prijs toe te kennen. Dit zou echter Jeannette en Henk Senior en Junior tekort doen. Al was het maar omdat zij met hun drieën de basis hebben gelegd waarop de jeugd verder kan bouwen.

De commissie Paardensportman/Vrouw van het Jaar bestaat uit:
Nicole van Doorne, voorzitter namens The Dutch Masters
Adrienne van Waardenberg-Nooren, KNHS
Rob Ehrens oud-winnaar Paardensportman van het Jaar
Gert Jan van Olst, fokkerij
Jacob Melissen, media