Skip to main content

Meer top 10 ruiters voor The Dutch Masters

The Dutch Masters kan inmiddels rekenen op de deelname van nog meer top 10 ruiters. De Brit Ben Maher (2), de Amerikaan Kent Farrington (3) en de Zwitser Martin Fuchs (5) zullen van 7 t/m 10 maart aan de start verschijnen in de Brabanthallen.

De nummer 2 van de wereld, Ben Maher, heeft geen introductie nodig. De 41-jarige Brit werd Olympisch Kampioen in 2021, won teamgoud bij de Olympische Spelen in Londen in 2012 en won tweemaal de individuele zilveren medaille bij de Europese Kampioenschappen in 2019 (Rotterdam) en 2013 (Herning). Hij heeft verschillende toppaarden ter beschikking waaronder Faltic HB, een 14-jarige KWPN hengst (Baltic VDL x Concorde) waarmee hij o.a. individueel 4e werd tijdens het EK in Milaan in 2023 en ook vierde bij het WK in Herning in 2023 waar zij ook team brons wisten te winnen. 

De Amerikaan Kent Farrington zette voor het eerste voet op Brabantse bodem in 2012 tijdens de wereldbekerfinale. In 2018 zou hij bij The Dutch Masters aan de start verschijnen als de ‘live contender’ na het winnen van de Rolex Grand Prix van Genève. Helaas gooide een gebroken been roet in het eten. In 2019 won hij de Major van CHIO Aachen met Gazelle. Een geduchte tegenstander die al heel wat grote prijzen en medailles heeft gewonnen, zoals in team zilver bij de Olympische Spelen in Rio in 2016, team brons bij de wereldkampioenschappen in Caen in 2014 en meest recent team goud en individueel zilver bij de Pan Am Games in Santiago in 2023.

Rolex testimonee Steve Guerdat (SUI) is de enige ruiter die in alle Majors vanaf de allereerste editie in Aken in 2013 aan de start is verschenen. De regerend Europees Kampioen wist een Major te winnen in Genève (2013 en 2015) en in 2021 won hij de Major van Spruce Meadows ‘Masters’. In 2023 won hij o.a. de Rolex IJRC Top 10 finale in Genève). Driemaal wist hij de wereldbeker finale te winnen en in 2012 werd hij Olympisch Kampioen in Londen. Hij heeft de beschikking over 2 absolute toppaarden, Venard de Cerisy en Dynamix de Belheme.

Eerder werden de nummer 1 van de wereld Henrik von Eckermann en de hoogstgeplaatste Nederlander Harrie Smolders al bekend gemaakt.

Het volledige programma vind je hier. Bestel je kaarten op tijd via deze link en mis niets van deze editie van de The Dutch Masters!

 

Foto's: TDM/Digishots