Skip to main content

Lorenzo du Luca in topsnelheid naar winst in Gemeente ’s-Hertogenbosch Prijs

De springavond van vandaag werd afgetrapt met de Gemeente ’s-Hertogenbosch Prijs. Deze wedstrijd over 1.45m werd direct op tijd verreden. En gestreden werd er. De Italiaanse Lorenzo du Luca stuurde zijn merrie Dirka de Blondel in de tijd van 58.25 seconden over de finish en daarmee naar de winst.

“Zij is altijd heel snel en voorzichtig. Mijn plan was om rustig te beginnen, en dat plan pakte goed uit. Ze doet alles voor mij in de ring en vecht er echt voor. Dus ik ben heel blij met hoe het ging.” De elfjarige Very Berlin de Castel-dochter staat sinds twee jaar in de stallen bij Lorenzo du Luca. “Morgen wil ik haar in de Derby rijden”, lacht Lorenzo du Luca, wetende dat hij een goede troef in handen heeft. “Ze doet altijd enorm haar best en ik ben heel blij dat ik zo’n paard als haar mag rijden.”

De Zweedse Angelica Augustsson Zanotelli volgde op de tweede plaats met haar paard Dyrka Du Carry (v.Siryus de Bavoz). Zij liet de klok stoppen op 58.94 seconden. De Duitse Daniel Deusser sprong met Bingo Ste Hermelle (v.Number One d’Iso) naar de derde plaats in de tijd van 59.28 seconden. Op de vierde plaats volgde Maikel van der Vleuten met Elwikke (v.Eldorado van de Zeshoek), ook Harrie Smolders viel in de prijzen. Met zijn nieuwe troef, Springfield 21 (v.Stakkato Gold), mocht hij zich als zevende opstellen.