Harrie Smolders Ruiter van het Jaar

Het kan ook haast niet anders dan dat de 37-jarige springruiter Harrie Smolders uit Lage Mierde (NB) verkozen is tot Ruiter van het Jaar 2017. Voor Smolders is het de eerste keer in zijn carrière dat hij deze titel krijgt toebedeeld.

De uitverkiezing heeft hij te danken aan dit voor hem uiterst succesvol jaar. Hij won tijdens het Europese Kampioenschap in het Zweedse Gothenburg de individuele zilveren medaille met Don VHP Z, een prachtig resultaat. Kort daarop werd door deze combinatie met het team de finale van de Nations Cup Series winnend afgesloten. Tot slot leverde hij de unieke prestatie van het winnen van zowel de Global Champions Tour als de Global Champions League. Op 31 december 2017 stond hij mede daardoor op de vijfde plaats van de Wereldranglijst. Inmiddels is hij naar de tweede plek geklommen. Met zijn paard Zinius won hij de wereldbekerwedstrijd te Mechelen en werd hij tweede in de Grote Prijs van London-Olympia.

Het Nederlandse springteam ontving een eervolle vermelding voor hun verrichtingen, in verschillende samenstellingen, in de Nations Cup waarvan zij de Finale (Michel Hendrix, Marc Houtzager, Harrie Smolders en Jur Vrieling) in Barcelona wisten te winnen.
De andere genomineerden waren vierspanrijder IJsbrand Chardon, het menteam vierspannen (IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Theo Timmerman) en paradressuuramazone Sanne Voets.

Volledig rapport Commissie Ruiter van het Jaar
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim