Skip to main content

Smolders en Von Eckermann starten in ’s-Hertogenbosch

De eerste toezeggingen voor The Dutch Masters, onderdeel van de Rolex Grand Slam of Show Jumping, lopen inmiddels binnen en twee daarvan behoren zonder meer tot de top van de springsport: de nummer 1 van de wereldranglijst Henrik von Eckermann en voormalig nummer 1 Harrie Smolders zullen aan de start verschijnen in de Brabanthallen van 7 t/m 10 maart.

Nog nooit werd een Rolex Grand Slam major gewonnen door een Nederlandse ruiter. Zelfs de hoogst genoteerde Nederlander op de FEI-wereldranglijst Harrie Smolders greep tot nu toe steeds mis. ‘’Ik ben al een keer derde en tweede geweest in de Rolex Grand Prix dus de overwinning ontbreekt nog. Ik moet gewoon nét nog wat sneller rijden dan de rest!"

Op de Grand Slam majors is veel geld te verdienen en dus zijn ze van een heel hoog sportief niveau. "In Den Bosch hebben we al een paar keer gezien dat als je aan het begin van de barrage moet rijden er altijd ruiters zijn die de grenzen verleggen. Het is heel erg moeilijk om de Rolex Grand Prix te winnen.’’

Voor de man uit Hooge Mierde is The Dutch Masters een thuiswedstrijd. "Ik kwam al als kind op dat concours, het was mijn eerste contact met de internationale sport. Dat concours heeft mij wel geïnspireerd om springruiter te worden. In deze sport kunnen dromen werkelijkheid worden. Alleen nu nog de Grand Prix winnen.’’

De Zweed Henrik von Eckermann is een grote concurrent en moeilijk te verslaan in de piste. De regerend wereldkampioen (individueel en team) won in 2019 de Rolex Grand Prix van The Dutch Masters met Toveks Mary Lou. Vorig jaar wist hij met King Edward de wereldbekerfinale te winnen en werden zij tweede in de Rolex IJRC Top 10 finale in Genève.

Het volledige programma vind je hier. Bestel je kaarten op tijd via deze link en mis niets van deze editie van de The Dutch Masters!

Kun je niet wachten tot maart? Ga dan naar Jumping Amsterdam!
Kan jij niet wachten om de ruiters in actie te zien in de piste? Dan hebben we iets voor je! Wil jij onder meer Harrie Smolder, Maikel van der Vleuten, Peder Fredericson, Daniel Deusser en Martin Fuchs in actie zien? Bezoek dan nu de website en bestel jouw tickets voor Jumping Amsterdam in de RAI in Amsterdam!

Foto's: TDM/Digishots