Skip to main content

Fry, Kittel en Werth dansen in de Brabanthallen

Charlotte Fry, Patrik Kittel en Isabell Werth hebben aangegeven aan de start te komen tijdens The Dutch Masters dat gehouden wordt in de Brabanthallen van 7 t/m 10 maart.

De Duitse Isabell Werth is inmiddels een vaste enthousiaste deelneemster in de Brabanthallen. De meervoudig Olympisch, wereld en Europees kampioene won meerdere malen de wereldbekerwedstrijd in Den Bosch: 2007 (Warum Nicht FRH), 2009 (Satchmo) en 2018 (Emilio 107). Zij wist tot nu toe vijfmaal de wereldbeker finale te winnen. Afgelopen weekend werd zij tweede bij Jumping Amsterdam met DSP Quantaz op kleine afstand van Charlotte Fry. Beide dames staan op een gedeelde derde plaats in de tussenstand van de wereldbeker.

Charlotte Fry won in Amsterdam met haar KWPN hengst Everdale en daarmee verzekerde de Britse amazone zich van een plaats in de finale die gehouden wordt in Riyadh (KSA) in april. Het paar is in goede vorm, in december vorig jaar wonnen zij ook de kwalificatie in Mechelen. “Everdale krijgt nu een kleine wedstrijdpauze. Er staan verschillende hengstenshows op het programma. Daarna zal hij weer helemaal klaar zijn voor The Dutch Masters in maart.”

De Zweed Patrik Kittel gaat momenteel aan de leiding in het tussenklassement van de wereldbeker dressuur. De 47-jarige ruiter, die in Duitsland woont, nam voor het eerst deel aan een wereldbeker finale in 2010. Die finale werd verreden in de Brabanthallen en hij werd toen 5e met de KWPN hengst Watermill Scandic. Hij heeft de beschikking over verschillende toppaarden waaronder Touchdown. Met deze SWB ruin won hij de kwalificatie in Herning en Boedapest.

De FEI Dressage World Cup™ Grand Prix presented by RS2 Dressage wordt verreden op donderdag 7 maart om 17.30 en het publiek kan genieten van de Kür op Muziek op zaterdag 9 maart om 14.00 uur. Verder zijn er nog CDI1* en CDI3* wedstrijden.

Het volledige programma vind je hier. Bestel je kaarten op tijd via deze link en mis niets van deze editie van de The Dutch Masters!

Foto's TDM/Digishots